Política

Llarena comunica a Ramona Barrufet el seu processament per desobediència, per videoconferència a Lleida

L’exmembre de la Mesa del Parlament s’ha acollit al seu dret a no declarar

A la sortida ha demanat que no s’oblidi les persones que estan a la presó “injustament” o a l’exili

L’exmembre de la Mesa del Parlament, Ramona Barrufet, ha comparegut aquest dilluns al matí al jutjat d’instrucció 1 de Lleida per rebre per videoconferència la comunicació oficial del jutge instructor Pablo Llarena del seu processament per desobediència. És el mateix delicte pel qual s’acusa a la resta de membres sobiranistes de l’antiga Mesa del Parlament. Barrufet havia de comparèixer el passat 7 de maig al Tribunal Suprem, a Madrid, però no ho va fer per motius mèdics. La compareixença de Barrufet ha durat cinc minuts i, a la sortida, ella mateixa ha explicat que Llarena li ha comunicat que està acusada per desobediència i que ella li ha respost que es remetia al que havia declarat el 9 de novembre i que s’acollia al seu dret a no declarar. “Ja ens veurem al judici oral i els nostres advocats ens defensaran com ho hagin de fer”, ha dit davant dels mitjans de comunicació que l’esperaven a la sortida i a qui ha agraït el seu seguiment. “El més fàcil en les circumstàncies en què estem és l’oblit i és molt complicat per la gent que està la presó injustament i a l’exili, que són amics meus. Us demano que ens ajudeu a no oblidar-los”, ha afegit.

A Barrufet l’han acompanyada fins als jutjats de Lleida el seu advocat, el seu marit i membres del PDeCAT. Entre ells el delegat del Govern a Lleida destituït pel 155, Ramon Farré; el president del grup municipal a Lleida i diputat al Congrés, Toni Postius, o l’exdiputada al Parlament, Violant Cervera.

De la seva banda, el seu advocat, Xavier Melero, ha explicat que el calendari a nivell jurídic serà a partir d’ara ordenar la continuació de la tramitació del sumari per les persones processades i la Sala haurà d’assenyalar les dates per la celebració del judici oral. “Sembla increïble i semblava impossible però el judici podria celebrar-se entre l’octubre i el novembre”, ha dit.

Compareixença a Madrid dels altres exmembres sobiranistes de la Mesa

Els altres exmembres sobiranistes de la Mesa van defensar el passat 7 de maig a Madrid davant del jutge Pablo Llarena que van actuar sota el criteri de la “inviolabilitat parlamentària”. Lluís Guinó, Lluís Maria Corominas i Anna Simó també van estar poc més de cinc minuts dins la sala. Van negar els fets pels quals el jutge Llarena els processa per desobediència i es van reafirmat en la declaració que ja van fer davant el jutge el 9 de novembre. Joan Josep Nuet també va comparèixer el 7 de maig i no compta amb mesures cautelars. Els altres estan en llibertat provisional i han de presentar-se setmanalment davant el jutge, no tenen passaport i tenen prohibit sortir del territori espanyol. També van haver d’abonar 25.000 euros en concepte de fiança per eludir la presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona