Política

Tres ferits a Canet per un grup que treu creus grogues

És obra d’un col·lectiu ultra que actua impunement, segons l’alcaldessa

Concentració de rebuig davant del consistori

Tarda de tensió a la platja de Canet de Mar. El CDR del municipi havia instal·lat a l’espai creus grogues en record i suport dels polítics catalans empresonats. Es tracta d’una acció itinerant que es fa per diversos espais del Maresme i que fins avui havia d’estar a Canet. La Policia Local va rebre una trucada, segons va relatar l’alcaldessa, Blanca Arbell (ERC), que els deia que anaven a “fer neteja a la platja”. Poc abans de les cinc de la tarda, un grup feixista d’una quinzena de persones amb la cara tapada es va presentar a la platja i va començar a arrancar les creus grogues. Alguns portaven estelades per crear confusió entre els ciutadans que es van adreçar a la platja per intentar evitar l’acció. L’ambient es va anar escalfant entre els que treien les creus i els que intentaven impedir-ho, i van arribar les agressions. Alguns dels feixistes van pegar al cap amb les creus a alguns veïns i tres persones, una d’elles un regidor, van acabar ferides i van haver de ser ateses en un centre mèdic. Tots tres presentaran denúncia. L’Ajuntament també està valorant denunciar els fets, i ahir a les nou del vespre diversos col·lectius van convocar una concentració davant del consistori per rebutjar l’acció.

Arbell va explicar que els integrants d’aquest comando estan perfectament identificats. De fet, en els vídeos que es van difondre per les xarxes socials se sent clarament com alguns veïns diuen pel nom a alguns dels ultres. “És un grup que es mou impunement pel Maresme”, lamentava ahir l’alcaldessa, que hi afegia que el que busquen és la provocació i la violència. Per això, va insistir a fer una crida als veïns de Canet de Mar a mantenir la calma i no entrar en el seu joc.

Aquest cap de setmana el CDR del Baix Empordà també ha plantat creus grogues a diverses platges de la comarca. Com en el cas de Canet, també hi ha hagut estira-i-arronses a la platja de Portbò de Calella i a Llafranc, tot i que sense ferits en cap dels dos casos.

A Calella i Llafranc passa el mateix

Aquest cap de setmana el CDR del Baix Empordà també ha plantat creus grogues en platges de la comarca. Com en el cas de Canet, també hi ha hagut estira-i-arronsa a la platja de Portbò de Calella i de Llafranc, tot i que sense ferits. Van ser situacions en què algun veí que estava a la platja recriminava als CDR que plantifiquessin les creus en un espai públic perquè consideren que a l’Estat no hi ha presos polítics sinó polítics presos. A les xarxes també s’han fet circular vídeos dels moments de tensió i, a Calella, es veuen adolescents menors d’edat que responen aixecant la mà fent la salutació feixista.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

País Basc

El candidat del PNB rep un atac amb esprai pebre en sortir d’un míting

barcelona
estats units

El jutge adverteix que no permetrà a Trump intimidar els jurats

barcelona
política

Puigdemont: “L’independentisme ha obert camí a Europa defensant drets”

barcelona

ERC reivindica la necessitat del Campus Salut per garantir una millor atenció

SALT
orient mitjà

Els EUA i la UE preparen noves sancions contra l’Iran per l’atac a Israel

barcelona
política

Borràs i Ramis, testimonis mèdics de la brutalitat de les tortures

barcelona
estat francès

Conviden Rússia al 80 aniversari de Normandia, però no a Putin

barcelona
guerra a gaza

Israel diu haver mort al Líban un comandant de les forces especials de Hezbol·là

barcelona
política

Junts vol reforçar la competitivitat de les empreses per la via del valor afegit

sant joan les fonts