Política

Torrent arriba a Estremera per reunir-se amb Rull, Turull, Romeva, Junqueras i Forn

l president del Parlament tanca la ronda de trobades a la tarda a Soto del Real per visitar Carme Forcadell i Dolors Bassa

“Em sembla inconcebible intentar mantenir el 155 de manera il·legal quan s’ha format govern, és un nou abús”, afirma

El president del Parlament, Roger Torrent, ja és a la presó d’Estremera on aquest dimarts es reuneix amb els diputats Josep Rull, Jordi Turull, Raül Romeva, Oriol Junqueras i el conseller destituït Joaquim Forn. Aquesta és la segona visita que el president de la cambra catalana fa a aquest centre penitenciari. Aquest dilluns a la tarda, Torrent va visitar la seva antecessora, Carme Forcadell, i la consellera destituïda Dolors Bassa a Alcalà-Meco.

ha assegurat que li sembla “inconcebible” que s’intenti “mantenir el 155 de manera il·legal” quan el president de la Generalitat, Quim Torra, ja ha nomenat Govern. “És un nou abús del govern espanyol”, ha afirmat en una entrevista a El Matí de Catalunya Ràdio. Torrent ha recordat que els diputats nomenats que són a la presó o a l’estranger “tenen els seus drets polítics intactes” i que l’atribució de nomenar govern “només li correspon” a Torra, per la qual cosa ha confiat que el govern nomenat “pugui començar a treballar el més aviat possible”. D’altra banda, ha lamentat que el PSOE s’hagi sumat a la “cursa cap a la repressió” amb Cs i PP i l’ha alertat que “la còpia mai supera l’original”.

A la tarda, està previst que tanqui la ronda de trobades a Soto del Real, on estan empresonats des del 17 d’octubre el president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, i l’exlíder d’ANC i diputat, Jordi Sànchez. La visita estava prevista fa dues setmanes, però es va posposar per la situació política a Catalunya. La primera visita als centres penitenciaris va ser al febrer, després de prendre possessió del càrrec. Llavors, a Estremera només hi eren Forn i Junqueras però Rull, Turull i Romeva encara no hi havia tornat a ingressar. Tampoc estaven a la presó ni Forcadell ni Bassa. Al febrer també va visitar els ’Jordis’. Torrent assegura que vol continuar defensant els drets dels 135 diputats, tant dels que poden ser al Parlament com “dels que són a la presó i a l’exili”.

La visita de Torrent es produeix l’endemà que el president de la Generalitat, Quim Torra, visités tots els presos preventius del procés. Està previst que el president del Parlament faci declaracions a la sortida, pels volts del migdia.

Torrent visita les presons el dia abans de l’acte on està prevista la presa de possessió dels consellers i a l’espera de saber si el govern espanyol publicarà al DOGC els nomenaments.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona