Política

El president Torra manté la presa de possessió dels consellers per demà

“Estic disposat a servir el poble de Catalunya fins on el poble de Catalunya vulgui que el serveixi, no tinc cap mena de por”

“M’ha sobtat l’agressivitat amb la qual el senyor Pedro Sánchez s’ha adreçat a mi. No m’ho podia esperar”

El president de la Generalitat, Quim Torra, ha enviat avui una carta al Govern de l’Estat per demanar-li que aclareixi quins “problemes jurídics” veu en el decret de nomenaments dels consellers del Govern, que es resisteix a publicar als butlletins oficials.

En declaracions a RAC1, Torra ha recordat que la presa de possessió dels consellers nomenats -entre ells, Jordi Turull i Josep Rull, en presó preventiva, a més d’Antoni Comín i Lluís Puig, exiliats a Bèlgica-, està “prevista per demà”, per la qual cosa espera que el Govern central respongui avui mateix dient “exactament què considera incorrecte d’aquest decret de nomenament”.

En relació a les acusacions que se li han fet de racisme i xenofòbia, el president ha dit que “s’han traspassat algunes línies vermelles. Em dolen molt alguns dels comentaris. Si alguna cosa he fet al llarg de la meva trajectòria és combatre el feixisme. Jo ho puc entomar personalment però la línia vermella és la familiar. Certs comentaris que s’han fet sobre les meves filles, sí que estem pensant d’estudiar-nos-ho a fons perquè considera que és intolerable.” Concretament, parlant del líder socialista espanyol ha explicat que “m’ha sobtat l’agressivitat amb la qual el senyor Pedro Sánchez s’ha adreçat a mi. No m’ho podia esperar. Fins i tot m’ha enviat una carta que ha publicat al seu bloc dient que no són exiliats sinó fugats. Amb el PSOE històric el catalanisme marxem a l’exili junts i rebem molt i tenim afusellats i el PSOE defensa l’autodeterminació dels pobles durant molts anys i mantenim una lluita junta durant molts anys pels drets civils. Quan aquest PSOE ara s’ha fusionat amb els del bloc 155.”

També ha volgut aclarir que “no he parlat amb el senyor Millo. Entendria que fins que no s’aixequi el 155 el senyor Millor no és un interlocutor vàlid. No he tingut encara cap mena de contacte amb el senyor Mariano Rajoy. Crec que em rebrà en breu. Immediatament quan es formi govern.”

Finalment el president Torra ha aclarit que

“estic disposat a servir el poble de Catalunya fins on el poble de Catalunya vulgui que el serveixi. no tinc cap mena de por” També ha volgut deixar clar que “no em veuran amb el medalló posat perquè estem en uns moments d’excepcionalitat i crec que no seria el gest que el país vol. El medalló es queda on està.”



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona