Política

Torrent: “L’escalada de repressió no farà canviar els plantejaments de milions de republicans catalans”

El president del Parlament també ha demanat diàleg per resoldre un conflicte polític

Reivindica després de visitar els presos “que tenen els seus drets polítics intactes i que haurien de poder exercir-los lliurement”

El president del Parlament, Roger Torrent, també ha demanat diàleg a Mariano Rajoy i a Pedro Sánchez per resoldre el conflicte polític després de visitar els presos polítics a Estremera. Ha denunciat l’escalada de repressió que estan duent a terme les forces polítiques espanyoles i els ha preguntat si creuen que amb més repressió i modificacions del codi penal es pensen que podran “canviar els plantejaments socials i polítics de milions de republicans catalans?”. “Els conflictes polítics es resolen amb política i per tant, amb més diàleg i no amb més repressió ni amb el codi penal”, ha sentenciat.

Aquest és un resum del missatge que ha volgut donar davant els mitjans de comunicació després de sortir de la presó d’Estremera, on ha visitat Oriol Junqueras, Raül Romeva, Joaquim Forn, Jordi Turull i Josep Rull.

“Hem vingut a veure legítims representants del poble de Catalunya, homes que tenen els seus drets polítics intactes i que haurien de poder exercir lliurement i normalment. Hem vist homes, bons, homes de pau, presos injustament per delictes inexistents només per plantejar que els catalans decidissin lliurement el nostre futur. Estan tancats injustament i de forma preventiva, sense judici, sense sentència”. També denunciem que estan lluny de les seves famílies, algunes de les quals amb fills petits, que no només fa que se’ls castigui a ells, sinó també als seus fills menors. Malgrat això hem vist homes i dones, ahir, forts i ferms, conscients de la seva situació. Persistents i amb la voluntat de seguir. Ens demanen que persistim amb la defensa dels drets i llibertats fonamentals. I alhora agraeixen les mostres de suport que els ajuden a persistit. I finalment davant l’escala política protagonitzada per PP, Ciutadans i PSOE, els hem de dir. Aquesta escalada de repressió cap a on ens porten? Es pensen que amb més repressió i modificacions del codi penal canviaran els plantejaments socials i polítics dels milions de republicans catalans i catalanes?

Es pensen que amb més repressió desapareixerà la lliure voluntat dels catalans de decidir pacíficament el seu futur? El que cal és diàleg, els conflictes polítics es resolen en política i per tant, amb més diàleg i no amb més repressió ni amb el codi penal”.

Torrent va visitar Carme Forcadell i Dolors Bassa a Alcalá-Meco aquest dilluns, així com també es va desplaçar a Soto del Real per veure Jordi Sànchez i Jordi Cuixart.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA