Política

Cs presentarà un recurs davant del TSJC per anul·lar la presa de possessió de Torra

Carrizosa demana que les platges no es converteixin en “cementiris ideològics”

Assegura que cap militant de Cs va agredir ningú en l’enfrontament entre independentistes i unionistes a Canet de Mar

Ciutadans presentarà un recurs contenciós administratiu davant el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) aquest dimecres per anul·lar la presa de possessió del president de la Generalitat, Quim Torra. Així ho ha explicat el portaveu del grup parlamentari, Carlos Carrizosa, en una roda de premsa al Parlament aquest dimarts al migdia. Cs considera que Torra no va respectar el “tràmit essencial” de la presa de possessió, dijous passat, i dona per fet que el president se saltarà la Constitució i les lleis.

D’altra banda, Carrizosa ha demanat que les platges catalanes no es converteixin en “cementiris ideològics”, després que el CDR hagi instal·lat unes creus grogues a la platja de Canet de Mar (Maresme). L’acció va acabar amb l’enfrontament entre independentistes i unionistes -que van endur-se les creus-, amb una trentena d’identificats i cinc ferits lleus. Un dels ferits és el regidor de la CUP a Canet Marc Jiménez, que va assegurar que entre la gent que es va endur les creus hi havia militants de Cs. Carrizosa ho ha negat: “És fals”.

Segons Carrizosa, Torra ja ha donat “prou explicacions” per saber que no se sotmetrà a la Constitució ni a l’Estatut. Preguntat sobre la diferència entra la presa de possessió de Carles Puigdemont ara fa dos anys -pràcticament idèntica a la de Torra-, quan es va concloure que l’acte s’havia fet de manera legal, Carrizosa ha opinat que ara el procés no és per la via penal sinó pel contenciós administratiu: “Estem segurs que el TSJC anul·larà la presa de possessió i farà que es repeteixi, aquest cop amb l’acatament de les lleis fonamentals”, ha apuntat el portaveu de Cs, que espera un pronunciament de la sala en els propers dies.

Pel que fa a la polèmica de Canet, Carrizosa ha reiterat que “no està clar” qui va provocar els incidents, i ha assegurat que hi ha vídeos on es veuen persones que van instal·lar les creus grogues agredint posteriorment els qui les treien. A més, el portaveu del partit taronja ha subratllat que Cs condemna qualsevol tipus de violència, i ha retret que partits sobiranistes no facin el mateix al Parlament: “Compte amb aquestes boles assenyalant persones per generar més odi i enfrontament”, ha conclòs després d’assegurar que no hi havia cap càrrec públic de Cs en els incidents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona