Política

El PP, sobre les creus grogues: “No són un bon mètode per fer una reivindicació política ni atraure el turisme”

Hernando qualifica de conducta “absolutament incívica” la col·locació de les creus a les platges a favor dels presos polítics i exiliats

Rivera demana actuar contra els que “confonen les platges de tots amb les seves”

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, considera que voler “convertir” les platges de Catalunya en “cementiris” no és “un bon mètode i sistema per res, ni per fer una reivindicació política ni per atraure el turisme”. En declaracions als mitjans des dels passadissos del Congrés, Hernando ha dit aquest dimecres que la col·locació de creus grogues a favor dels presos i exiliats a les platges com la de Canet de Mar és una conducta “absolutament incívica” i ha demanat “a la gent” que “no ofengui els demés” amb aquestes “activitats polítiques” perquè, segons ha subratllat, l’espai públic “ha de ser per a l’oci, per al gaudi de la platja i no per fer coses absurdes d’aquest tipus”.

De la mateixa manera s’ha pronunciat el ministre de Justícia, Rafael Catalá, que considera que actes d’aquest tipus a les platges generen “tensió” i en responsabilitza les forces independentistes. Per a Catalá, les conseqüències d’aquests “enfrontaments” són les més greus de tot el procés, per sobre d’aspectes jurídics o polítics.

Per la seva banda, el president de Cs, Albert Rivera, ha demanat que s’actuï “per evitar la ruptura de la convivència” per part d’aquells que, segons Rivera, “han confós les platges de tots amb les seves”. Rivera va piular dimarts dues imatges: una amb una platja catalana amb creus grogues i una altra d’un cementiri a Arlington (EUA) amb creus de soldats americans caiguts i banderes als seus peus. Per a Rivera, una foto és “nacionalista” i l’altra “patriòtica” i la imatge de les creus “indecent”. Segons Rivera, el cementiri americà és un “lloc de reconciliació, patriotisme i respecte pels caiguts”. El líder de Cs ha dit que està en contra que les creus “envaeixin l’espai públic” i també ha criticat que es pengin llaços grocs a edificis públics, assenyalant directament l’alcaldessa de Barcelona, Ada Colau. Per això, critica que les platges “de la seva terra” s’omplin de creus i demana actuar per evitar més episodis com el de Canet de Mar, on un grup d’encaputxats van agredir persones que estaven plantant les creu



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri