Política

Insatisfacció a l’Estat amb la democràcia

El 62% de la gent creu que no funciona gens bé, segons l’Eurobaròmetre

El 62% dels espanyols asseguren que no estan gens satisfets amb el funcionament de la democràcia a l’Estat, un percentatge que, entre els vint-i-set membres restants, només superen Eslovàquia, Romania i Grècia, segons les dades del darrer Eurobaròmetre, comissionat pel Parlament Europeu i presentat ahir, quan falta un any per a les eleccions a la cambra d’Estrasburg. Per contra, en estats com Suècia, Irlanda, Dinamarca, els Països Baixos i Luxemburg, els resultats són a la inversa: més del 80% dels ciutadans estan satisfets amb les seves democràcies.

El document també demana als enquestats si consideren que “les coses van en la bona direcció”, tant a la UE com als seus respectius estats. Sobre aquest punt, la resposta majoritària dels espanyols és no: el 56% asseguren que la UE va en “la mala direcció” i gairebé el 70% ho pensa de l’Estat espanyol. En l’estudi, s’atribueix aquesta percepció negativa a l’elevat nivell de desocupació. “Hi ha una correlació negativa significativa entre l’índex de desocupació i la percepció que les coses no van en la bona direcció ni a la UE ni a l’estat membre”, recull el document.

Respecte a temes específics que preocupen, en general, els ciutadans de la UE i que volen que es debatin en les campanyes electorals de tot el continent, gairebé la meitat dels europeus (49%) citen la lluita contra el terrorisme en primer lloc, seguit de la desocupació juvenil (48%), la immigració (45%) i l’economia i el creixement (42%), tot i que, per al 63% dels espanyols el tema prioritari és la desocupació juvenil. Aproximadament un terç dels europeus mencionen la lluita contra el canvi climàtic i la protecció del medi ambient (35%) i la promoció dels drets humans i la democràcia i també la protecció social dels ciutadans de la UE figuren en les respostes del 32% dels enquestats.

Finalment, el darrer Eurobaròmetre indica que el 67% de los europeus considera que la pertinença a la UE ha beneficiat el seu estat, percentatge que, en el cas dels espanyols, s’enfila al 75%. No obstant això, el 59% dels ciutadans de l’Estat afirmen que la seva veu no és important a Europa i només el 27% diu que és “molt probable” que voti a les europees de l’any vinent, contra el 31% de mitjana a la UE.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona