Política

El raper Valtonyc hauria fugit a Brussel·les per evitar la presó

El raper podria haver marxat a Brussel·les per evitar la seva detenció

El cantant ha assegurat que és legítim desobeir “davant d’un estat feixista”

Segons diverses informacions que han aparegut publicades aquest dimecres a les xarxes socials, el raper Valtonic podria haver marxat a Brussel·les per evitar la seva detenció. Valtonyc tenia un termini de 10 dies per a ingressar a la presó, però el músic tenia llibertat de moviments i no havia d’estar vigilat. La policia, però, havia dissenyat un dispositiu de vigilància i seguiment per impedir que agafés cap vol i pogués sortir de l’illa de Mallorca, on resideix. De fet fa uns dies es va iniciar una campanya per comprar-li bitllets d’avió amb diferents destinacions per mirar de despistar el dispositiu de vigilància.

L’entorn de Valtonyc va denunciar fa uns dies que el raper serà el primer músic a l’Estat que entri a la presó únicament per les seves lletres i recorden que el 17 de juny a Mallorca hi haurà un concert solidari amb més de 40 grups de tot l’Estat.

El raper Valtonyc havia avisat aquest dimecres en una publicació a la xarxa social Twitter que “no posarà fàcil” la seva entrada a la presó perquè “desobeir és legítim i obligatori davant d’un estat feixista”.

L’artista preveia així que demà “tombin la porta de casa seva per posar-lo a la presó per unes cançons”. Valtonyc lamentava que l’Estat espanyol “faci el ridícul, una vegada més” i ha conclòs que “aquí ningú es rendeix”.

A principis de maig, el Tribunal Constitucional va rebutjar el recurs d’empara presentat pel raper i l’Audiència Nacional i va donar un termini de deu dies, que expira aquest dijous, per ingressar en un centre penitenciari. Valtonyc ja va anunciar que no entraria a cap presó “pel seu propi peu”.

L’advocat de Valtonyc demanarà la suspensió de la pena de tres anys i mig de presó dictada per l’Audiència Nacional per enaltiment del terrorisme, calúmnies, injúries greus a la Corona i amenaces no condicionals al Tribunal Europeu dels Drets humans d’Estrasburg.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona