Política

Sabater demana al PSC que no caigui en la “trampa” del PP

L’alcaldessa de Badalona exigeix a socialistes i populars que no utilitzin la ciutat com a “laboratori de proves”

L’alcaldessa de Badalona, Dolors Sabater, ha demanat aquest dijous al PSC que no caigui en la “trampa” del PP i que rebutgi tirar endavant la moció de censura. L’endemà que Xavier Garcia Albiol renunciés a encapçalar-la i oferís l’alcaldia als socialistes, Sabater ha recordat que el PSC va ser clau per fer fora els populars del consistori el 2015 i ha dit confiar en la seva “coherència i compromís amb la ciutat” per evitar que torni el govern “més nefast” de la història de la ciutat. “No puc entendre que el PSC vulgui jugar aquest joc i portar de nou la xenofòbia i el racisme al consistori”, ha apuntat. Tot i que no ha parlat personalment amb Àlex Pastor, Sabater ha reconegut contactes “a diferents nivells” amb el PSC per mirar de frenar de la moció de censura. L’alcaldessa de Badalona també ha reclamat a socialistes i populars que no utilitzin Badalona com a “laboratori de proves” de la seva estratègia política a nivell nacional “perquè qui en sortirà perdent serà la ciutadania”.

En declaracions als mitjans de comunicació abans de visitar la Fira de la Nàutica i els seus oficis al Port de Badalona, Dolors Sabater ha deixat clar que “no pot entendre” que el PSC pugui ajudar a fer tornar el PP, “el de la Gürtel, la corrupció i les retallades”, a l’Ajuntament de Badalona i que l’única explicació passa per la possibilitat que tant socialistes com populars estiguin utilitzant la ciutat com a banc de proves de la seva estratègia política a nivell nacional. És per això que ha reconegut que és “imprevisible” si la decisió de tirar endavant o no la moció de censura “es prendrà a Madrid o Barcelona”.

Sabater ha alertat al PSC que Xavier Garcia Albiol vol utilitzar Badalona “com a trampolí de la seva biografia personal” i per rellançar la seva carrera política i que amb la renúncia a liderar la moció de censura i cedir l’alcaldia vol fer caure els socialistes en la seva trampa. Aquí, a més, ha afegit que darrerament s’ha tornat a veure “la cara més racista” de Garcia Albiol, el regidor “absent” que al llarg de la legislatura no ha complert ni amb el seu deure de representació. “Si el PSC permet el retorn d’Albiol seria un error estratègic molt gran”, ha reblat.

Sobre la moció de censura, Sabater ha recordat als socialistes que en un any hi hauran eleccions municipals on els ciutadans podran escollir “on ha d’anar la ciutat” i que “no fa falta forçar ara la situació amb una decisió absurda i que farà molt de mal a la ciutat”. En aquest sentit, ha criticat que el pla de xoc que han consensuat PSOE, PP i Cs conté dues mesures com són l’increment d’efectius de la Guàrdia Urbana i la supressió de barreres arquitectòniques a la ciutat que l’actual govern municipal ja està implementant.

L’alcaldessa de Badalona ha reconegut que els contactes amb els socialistes s’han donat a diferents nivell i que continuaran per mirar de frenar la moció de censura. Una possibilitat que es debatrà aquest vespre a l’assemblea local que el PSC celebrarà per decidir si presenten una moció de censura conjunta amb el PP i Cs. “No ha de ser fàcil per la militància socialista de Badalona prendre una decisió com aquesta”, ha assegurat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona