Política

JxCat demana la dimissió del govern de Rajoy

Eduard Pujol proclama que l’Estat està “en fallida”

Assegura que si la sentència de Correa, Crespo i Bárcenas hagués arribat fa 24 hores el PP no hauria pogut aprovar els pressupostos

El portaveu adjunt de JxCat, Eduard Pujol, ha demanat la dimissió “en bloc” del govern espanyol i del seu president, Mariano Rajoy, després de la sentència del cas Gürtel, aquest dijous al migdia. En una roda de premsa al Parlament, Pujol ha afirmat que l’Estat està “en fallida” i ha assegurat que si la sentència que ha condemnat Francisco Correa, Pablo Crespo i Luis Bárcenas hagués arribat fa 24 hores el PP no hauria pogut aprovar els pressupostos al Congrés. A més, ha vinculat l’operació policial a Catalunya pel presumpte desviament de subvencions de cooperació de la Diputació de Barcelona a una “cortina de fum” per tapar la sentència del cas Gürtel.

Pujol ha subratllat que en un país “decent” el govern ja hauria “plegat”, en relació a l’executiu de Rajoy i la sentència judicial. En aquest sentit, el portaveu adjunt de JxCat ha interpel·lat el president espanyol per preguntar-li: “A quina hora plegueu? A quina hora presenta la dimissió de tot el govern corrupte de l’Estat? A quina hora farà la roda de premsa per anunciar la dimissió en bloc?”. Així mateix, Pujol ha considerat que el govern espanyol està en mans d’una organització política “ja condemnada i criminal”, i ha carregat contra Rajoy per parlar de “caos aïllats” de corrupció.

Pel que fa a l’operació policial a Catalunya, el dirigent independentista s’ha limitat a dir que els jutges han de fer la seva feina, però ha afegit que tot fa pensar -per la “casualitat al calendari”- que s’ha utilitzat per tapar la sentència ferma del cas Gürtel. D’altra banda, ha reiterat que les informacions d’alguns mitjans de comunicació sobre una “detenció” del diputat de JxCat Francesc de Dalmases per aquesta operació policial són “falses”. De fet, Pujol ha explicat que Dalmases ha continuat la seva vida amb “normalitat” després de veure’s involucrat “en una circumstància que no s’ha produït”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Veneçuela

El Senat espanyol insta a reconèixer Edmundo González com a president veneçolà

Barcelona
Pròxim Orient

L’Assemblea General de l’ONU exigeix a Israel la fi de l’ocupació de Palestina

Barcelona
Pròxim

Israel anuncia “una nova fase” de la guerra, amb el focus posat al nord

Barcelona

Aproven la quarta edició dels pressupostos participatius amb cent mil euros

VILAFANT

Illa farà una gira per l’Estat per bastir “ponts” amb la resta d’autonomies

barcelona
Política

Junts recupera l’alcaldia de Santa Eugènia de Berga amb una moció de censura contra ERC

Santa Eugènia de Berga
Guerra a Europa

Ucraïna destrueix un gran arsenal rus amb un atac de drons

Barcelona
Pròxim Orient

Almenys vint morts en una segona onada d’explosions d’aparells sense fils al Líban

Barcelona
unió europea

Els Països Baixos demanen deixar de complir el pacte migratori de la UE

barcelona