Política

Iceta dona suport a Sánchez i crida a oferir “una alternativa de progrés per a Espanya”

L’executiva del PSOE es reuneix aquest divendres per analitzar si impulsa una moció de censura contra Rajoy

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, ha mostrat a través d’una piulada tota la seva “confiança” i “suport” al secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, i a la comissió executiva federal dels socialistes que aquest divendres estudiaran en una reunió extraordinària la possibilitat de presentar una moció de censura contra Mariano Rajoy després de la sentència de Gürtel, que condemna el PP. Per Iceta aquest és un “moment transcendental”. “La nostra responsabilitat és oferir una alternativa de progrés per Espanya”, ha assegurat el primer secretari del PSC tot afegint: “no fallarem”. Els socialistes espanyols abordaran la qüestió a partir de les 11 del matí després d’una jornada en què no han reaccionat –com sí que ho han fet la resta de partits- a la sentència del cas Gürtel que condemna el PP com a partícip “a títol lucratiu” de la trama.

El PSOE només ha fet públic un breu comunicat d’una sola frase sobre aquesta qüestió, que assegura que “el PSOE considera inacceptable la resposta del PP i el govern davant la sentència del ’cas Gürtel’ que implica políticament el president del govern i del PP, Mariano Rajoy”.

Dijous, el govern espanyol i el PP es van afanyar a destacar que la sentència no és ferma i que no afecta en cap cas ni l’executiu de Rajoy ni tampoc la direcció actual del PP. Entre les opcions que els socialistes tindran sobre la taula aquest divendres hi ha una moció de censura que per prosperar hauria de comptar o bé amb el suport de Podem i Ciutadans alhora -difícil si es té en compte les incompatibilitats que es van demostrar durant la fallida investidura de Sánchez- o bé amb Podem, ERC, PDeCAT i PNB -difícil també si es té en compte que els nacionalistes bascos acaben d’aprovar els pressupostos generals de l’Estat apel·lant a la “responsabilitat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA