Política

El PP confia que el PNB no votarà a favor de “destruir els pressupostos” que ha votat

Rebutja la moció de censura “instrumental” i les eleccions anticipades que demana Rivera perquè “Espanya no necessita convertir-se en la segona Itàlia d’Europa”

El portaveu del PP al Congrés dels Diputats, Rafael Hernando, s’ha mostrat “convençut” aquest dimarts que el PNB “serà coherent” i “no votarà amb els que han votat en contra dels pressupostos” per “destruir o acabar” amb els comptes acordats entre el govern espanyol i els propis nacionalistes bascos. És el que passaria, ha dit, en el cas que prosperés la moció de censura o es dissolguessin les Corts espanyols per a la convocatòria d’unes eleccions, fet que “evitaria precisament que els pressupostos tiressin endavant”. En tot cas, Hernando ha apuntat que aquesta és una decisió que “correspon al PNB, que és un partit democràtic que té els seus portaveus per dir el que pensen sobre aquesta qüestió”. En tot cas Hernando considera “extraordinàriament destacat” que “hi hagi gent que estigui aprovant uns pressupostos dimecres i demanat eleccions divendres”, en referència a ciutadans, perquè “l’excusa de la sentència de Gürtel és oportunista”.

En roda de premsa al Congrés, Hernando ha retret al líder del PSOE, Pedro Sánchez, que impulsi de manera “irresponsable” una moció de censura de la que –ha dit- “només s’alegren els especuladors financers i els independentistes”.

Segons Hernando, la moció de censura “no té ni cap ni peus” i “no representa els interessos d’Espanya”. “És una moció irresponsable perquè està generant inestabilitat amb la borsa i la prima de risc”, ha dit abans de retreure a Sánchez que les empreses que cotitzen a la borsa hagin perdut “més de 25.000 milions d’euros en cotització”.

El portaveu del PP també ha rebutjat la convocatòria d’unes eleccions anticipades o la celebració d’una moció de censura “instrumental”, tal com demana Ciutadans després de la sentència de la trama Gürtel i la presentació de la moció de censura per part de Pedro Sánchez. “Espanya no necessita convertir-se en la segona Itàlia d’Europa”, ha dit.

Segons Hernando, una moció de censura instrumental seria “un frau constitucional” perquè va ser descartada expressament pels pares de la Constitució. Per això ha demanat al líder de Ciutadans que “rectifiqui aquest tipus de peticions”, perquè “espanya no necessita eleccions ni mocions de censura instrumentals” quan “els espanyols ja es van pronunciar fa un any i set mesos” i cal “respectar aquest resultat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA
BESCANÓ

La CUP defensa que la central hidroelèctrica de Vilanna passi a ser pública

BESCANÓ
guerra a europa

Almenys nou morts en un atac massiu rus de míssils i drons contra Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Un ministre israelià insinua que l’atac a l’Iran ha estat “dèbil”

barcelona