Política

Els aliats dels EUA entren en la guerra aranzelària

La UE, el Canadà i Mèxic responen als gravàmens sobre l’acer i l’alumini

Brussel·les porta el cas a l’OMC

Tal com ja van anunciar que farien, la Unió Europea (UE), el Canadà i Mèxic van aprovar ahir sengles represàlies contra els nous aranzels imposats per Trump a les seves exportacions d’acer i alumini, un pas més en la guerra comercial declarada pel president nord-americà. La UE, a més, va presentar una querella contra aquests nous gravàmens a l’Organització Mundial del Comerç (OMC).

Brussel·les va presentar una llista de vuit pàgines de béns nord-americans que pensa gravar. “Estem decidits a protegir el sistema multilateral”, va declarar la comissària europea de Comerç, Cecilia Mälmstrom. “Esperem que tothom compleixi les regles”, hi va afegir. La comissària va anunciar una queixa també contra la Xina en aquest mateix organisme per suposat incompliment dels drets de propietat intel·lectual. “Els nord-americans s’equivoquen d’objectiu atacant els europeus, els seus aliats tradicionals. El principal enemic és la Xina”, va assegurar Malmström. “Nosaltres també hem patit la sobreproducció vinculada al dúmping, causat principalment per la Xina”, va concloure.

També el Canadà va reaccionar a l’ofensiva comercial de Trump. El seu primer ministre, Justin Trudeau, que va avisar que les relacions bilaterals amb els EUA queden greument afectades per aquesta guerra, va anunciar aranzels extraordinaris per un valor equivalent a l’imposat per Washington, uns 12.800 milions de dòlars. Entre els productes afectats hi ha l’acer, l’alumini, la cervesa, el paper higiènic i la laca per als cabells. Les mesures de càstig entraran en vigor l’1 de juliol.

Per la seva banda, Mèxic imposarà mesures equivalents als acers plans, les làmpades, i les cuixes i espatlles de porc. També gravarà embotits i preparats alimentaris, pomes, raïm, nabius i diversos tipus de formatges.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Israel llança un atac amb drons contra l’Iran

barcelona
Elisabeth Megias
Alcaldessa de Tordera (Junts)

“Volem fer canvis estructurals i de pes dins de l’Ajuntament”

Tordera
Nil Papiol
Alcalde d’Hostalric (Sumem per Hostalric)

“Els ingressos per turisme han pujat un 28% en tres anys”

Hostalric
política

La CE tindrà en compte l’aval de la Comissió de Venècia a l’amnistia

madrid
Les Preses

Desmenteixen l’autoria de Les Preses 2020-2030

Les Preses
Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional espanyola tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona