Política

Acord de mínims per posar símbols als escons

Torrent proposa als grups que tots en puguin col·locar i els demana respecte

El president del Parlament, Roger Torrent, va presentar ahir als grups parlamentaris un inici d’acord, que haurà de ser ratificat aquest matí en la junta de portaveus, amb l’objectiu de consensuar i respectar la col·locació de símbols en els escons de la cambra catalana. Amb aquesta trobada, Torrent vol posar fi a futurs enfrontaments com el del darrer ple, quan el diputat de Ciutadans Carlos Carrizosa es va enfrontar al president Torrent per la col·locació d’un llaç groc instal·lat a la bancada del govern just davant de l’escó que ocupa la cap de l’oposició, Inés Arrimadas.

La proposta de Torrent feta arribar ahir se centra bàsicament a permetre i respectar els símbols que cada diputat posi al seu escó sempre que siguin respectuosos amb els principis democràtics. Els representants de cada grup es mostraven confiats que l’acord se signi avui pràcticament per unanimitat, ja que no variarà gens respecte a la situació que ja es produeix a l’hemicicle, on els escons que pertanyen als diputats que es troben en presó preventiva llueixen un llaç groc.

La diputada de Junts per Catalunya Gemma Geis i la d’ERC Anna Caula recordaven que el llaç és un símbol que mostra “empatia i solidaritat” amb una situació personal molt dura que pateixen un conjunt de diputats de la cambra, i que, més que discutir ara de símbols, que no deixen de ser una mostra de llibertat d’expressió, “el que cal és que tothom els respecti”.

Tanmateix, Ciutadans és més partidari que no es mostrin símbols i que la cambra catalana sigui un espai neutral.

Aquest acord de mínims dissenyat ahir a la tarda es posarà per escrit en el document que serà lliurat avui a la junta de portaveus per tal que sigui ratificat. “No es tracta tant de regular com d’imposar el sentit comú”, explicava el diputat del PSC Ferran Pedret, que confia que aquesta utilització de símbols no vagi en augment i deteriori la imatge de l’hemicicle del Parlament. La primera prova d’aquest acord es podrà veure dimecres, quan hi ha convocat un nou ple a la cambra catalana després dels incidents esdevinguts entre Carrizosa i Torrent que van obligar el president a suspendre la sessió.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Guerra a Gaza

Un oasi de pau contra l’odi

Neve Shalom
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans
política

El govern va renovar al febrer les condicions per al Hard Rock

barcelona
estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona