Política

Noguer substituirà Vila a la presidència de la Diputació

Es confirma que el màxim responsable del PDeCAT a la demarcació i alcalde de Llançà serà el nou delegat de la Generalitat a Girona

Prendrà el relleu a Eudald Casadesús, destituït arran del 155

El que fa algunes setmanes era una possibilitat és ja una decisió tancada. El màxim responsable del PDeCAT a les comarques gironines, president de la Diputació de Girona i alcalde de Llançà, Pere Vila, serà el nou delegat del govern de la Generalitat a Girona i quan assumeixi aquest càrrec deixarà la presidència de l’ens provincial, on serà substituït pel vicepresident primer de la institució i alcalde de Banyoles, Miquel Noguer. Noguer va ser justament un dels dos noms que va sonar fa tres anys per presidir la Diputació –junt amb el de Fermí Santamaria–, tot i que finalment va ser Pere Vila el triat per la direcció de CDC a Barcelona per ocupar el càrrec.

Miquel Noguer (Mieres, 1963) és alcalde de Banyoles des del 2007 i vicepresident econòmic de la Diputació de Girona des del 2011. Abans de ser alcalde de Banyoles, ho havia estat quinze anys de Mieres (1991-2006). També havia estat president del Consell d’Iniciatives Locals per al Medi Ambient (Cilma) del 2001 al 2006.

Amb la sortida de Vila de la Diputació, a més, haurà d’entrar un nou diputat provincial del PDeCAT o de CiU –de fet, el grup a la Diputació continua essent CiU, que governa amb la majoria absoluta de 14 de 27 diputats– corresponent al partit judicial de Figueres.

Nou delegat del govern

Tot i que ja hi ha un acord tancat per l’organigrama de la delegació territorial de Girona, que estarà encapçalat per Pere Vila, de moment l’executiu català presidit per Quim Torra no el farà públic fins que no estigui tancat tot el mapa de delegacions del govern de tot Catalunya, perquè es preveu que l’anunci sigui conjunt.

Pere Vila i Fulcarà (Girona, 1973) és tècnic especialista en turisme i hostaleria i va començar a militar a CDC el 1994. L’any següent va entrar com a regidor i primer tinent d’alcalde a l’Ajuntament de Llançà. Després de dos mandats, el 2003 va passar a ser cap de llista i alcalde. Va revalidar el càrrec el 2007 i el 2011. El 2015, però, tot i encapçalar la candidatura més votada, un pacte entre ERC, el PSC i APL el va desplaçar de l’alcaldia, que va recuperar el gener del 2017.

Més enllà de Llançà, Vila va ser president del Consell Comarcal de l’Alt Empordà del 2007 al 2009 i vicepresident primer del 2009 al 2011. El 2011 va entrar per primer cop com a diputat provincial a la Diputació, on va ser diputat portaveu adjunt a la presidència fins que a finals del 2012 va ser elegit diputat al Parlament i va deixar l’ens provincial. L’1 de juliol del 2015 va ser elegit l’onzè president de la Diputació de Girona contra pronòstic –la pèrdua de l’alcaldia li havia fet perdre a priori possibilitats i la disputa era oficialment entre Miquel Noguer i Fermí Santamaria– i va deixar l’acta de diputat al Parlament.

Màxim responsable de CDC de les comarques gironines des del març del 2012 –i després del PDeCAT–, abans havia estat president comarcal de CDC a l’Alt Empordà, del 2008 al 2012.

Vila substituirà a la delegació de la Generalitat a Girona Eudald Casadesús, que ha ocupat el càrrec des del 2011 i que va ser destituït a finals d’octubre arran de l’aplicació del 155.

LES DATES CLAU DE PERE VILA

01.07.15
va ser elegit
president de la Diputació de Girona, amb el vot de tot el ple llevat del del diputat de la CUP.
03.03.12
va ser proclamat
president de la federació de CDC a les comarques gironines. Des del 2016 ho és del PDeCAT.
14.06.03
va accedir
a l’alcaldia de Llançà, que ha ocupat des de llavors llevat entre el juny del 2015 i el gener del 2017.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona
política

Jordi Pujol : “Ara toca Junts, votaré Puigdemont”

barcelona
Marc Sanabria
Cap de l’oposició a Palau-solità i Plegamans i portaveu del PSC

“La biblioteca era la punta de llança de la renovació”

Palau-solità i Plegamans