Política

L’astronauta Pedro Duque, al ministeri de Ciència, i la fiscal de l’Audiència Nacional Dolores Delgado, al de Justícia

L’exconsellera basca Isabel Celáa, s’encarregarà de la cartera d’Educació

Sánchez donarà a conèixer aquest dimecres a la tarda tots els noms del seu executiu a Felip VI

L’astronauta Pedro Duque serà el nou ministre de Ciència, Innovació i Universitats del nou govern de Pedro Sánchez. També s’ha conegut el nom d’Isabel Celáa, exconsellera del govern basc de Patxi López, com a ministra d’Educació.

Duque, enginyer aeronàutic que va volar a bord del Transbordador Especial Discovery el 1998 i va esdevenir així el primer astronauta espanyol en viatjar a l’espai (el 2003 va fer una segona missió) és l’última incorporació d’un executiu paritari que el president espanyol comunicarà al rei Felip i previsiblement a les cinc de la tarda i que podria presentar públicament mitjançant una compareixença a La Moncloa.

La fiscal de l’Audiència Nacional Dolores Delgado serà la nova ministra de Justícia, segons fonts fiscals. Havia estat portaveu de la Fiscalia de l’Audiència Nacional i està al capdavant de l’àrea de coordinació de la lluita contra el terrorisme gihadista. Nascuda a Madrid el 1962, durant els 25 anys de carrera judicial a l’Audiència Nacional s’ha centrat també en la lluita contra el narcotràfic, el crim organitzat i el terrorisme d’ETA. Va ser, a més, col·laboradora de l’exmagistrat Baltasar Garzón. Després dels atemptats de l’11M del 2004, va passar a especialitzar-se en temes de terrorisme gihadista. Després de les darreres eleccions l’abril del 2018, va ser escollida membre del Consell Fiscal. S’hi presentava com a representat de la Unió Progressista de Fiscals.

L’exconsellera del govern de Patxi López Isabel Celaá (Bilbao, 1949) serà la nova ministra d’Educació. Celaá, que va ocupar aquesta cartera al govern basc entre 2009 i 2012, és catedràtica de llengua i literatura anglesa i té una llarga trajectòria a l’administració basca, on va començar al 1987 com a responsable del gabinet d’Educació i va treballar amb Fernando Buesa i Ramón Jáuregui. Abans de ser consellera va ser vicepresidenta del Parlament basc. El seu nom se suma a la llista de membres de l’executiu que es coneixen fins ara i que Pedro Sánchez podria comunicar personalment al rei Felip VI aquesta tarda abans de fer una compareixença a La Moncloa. Entre les seves tasques pendents, abordar la desarticulació de la Lomqe que l’executiu de Mariano Rajoy ja va suavitzar després de la sortida del ministre Wert però que ha mantingut l’estructura.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

Europa reacciona a la “bomba a Espanya” de la possible dimissió de Sánchez

barcelona
ESTAT ESPANYOL

Rovira empatitza amb Sánchez i li recorda que ella és a l’exili

BARCELONA
estat espanyol

Puigdemont anima Sánchez a presentar una qüestió de confiança

barcelona
estat espanyol

Feijóo acusa Sánchez de desistiment de funcions i de victimitzar-se

barcelona
estat espanyol

Yolanda Díaz dona suport a Sánchez i crida a “defensar la democràcia”

barcelona
estat espanyol

Rufián: “Malgrat tot, avui només es pot donar suport a Pedro Sánchez”

barcelona
Estat Espanyol

Podem fa costat a Sánchez i denuncia una persecució

barcelona

Sánchez es planteja renunciar després de l'acusació contra la seva dona

Barcelona
Política

Mor Joan Casas Montaña, exalcalde de Cornellà del Terri