Política

El PDeCAT es presentarà amb la marca JxCat a les eleccions municipals

Es vol que la sigla sigui “transversal” per “sumar”

Marta Pascal retreu a Grande-Marlaska i a Llarena que es passin la pilota amb el trasllat dels presos

El PDeCAT aprovarà en la convenció municipalista que va començar ahir i que continuarà i acabarà avui a Castelldefels, al Baix Llobregat, que la formació es presenti a les eleccions municipals del 2019 amb la marca JxCat. La coordinadora del partit, Marta Pascal, va instar els càrrecs locals a sumar i a integrar orígens i projectes diversos per fer llistes transversals amb vista a les eleccions municipals. “Amb l’horitzó d’un any, us volem demanar que seguiu sumant tota aquella gent, amb carnet o sense, que ens ajudi a créixer”, va assenyalar. Pascal va recordar que, en política, “sumar multiplica” i que, amb l’objectiu de guanyar i ser un cop més la primera força municipal, cal ser més que mai “una força política oberta” que aglutini diferents sensibilitats amb el fil conductor del “compromís amb el país”.

Unes hores abans, l’adjunt del grup parlamentari de Junts per Catalunya, Eduard Pujol, ja havia advertit que les llistes municipals del Partit Demòcrata amb la sigla de JxCat han de ser “transversals”, amb l’objectiu de “sumar i sumar”. Pujol va assegurar que JxCat “és molt més” que el PDeCAT, perquè va més enllà d’un sol partit, i alhora va destacar que el PDeCAT també és “molt més” que JxCat, ja que té representació al Congrés i al Senat. Va insistir que JxCat és una “idea” i una “oferta” al país, i va instar el PDeCAT a complir amb aquesta idea de transversalitat a l’hora de fer les llistes. En tot cas, no es va voler pronunciar sobre el perfil de Neus Munté, la candidata del partit per Barcelona, que avui està previst que sigui la protagonista de la convenció. “Hi ha una nova manera de fer política, que és la de JxCat, i a partir d’aquesta centralitat ens toca sumar i sumar”, va assegurar Pujol. De fet, la intenció seria que cada municipi es fes seva la marca i la personalitzés. Per exemple, que a Sabadell es presenti amb el nom de Junts per Sabadell i a Palamós, com a Junts per Palamós.

Retrets pels presos

Pascal va aprofitar per retreure al ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska, i al jutge del Suprem Pablo Llarena que es “passin la pilota” sobre l’acostament dels presos polítics a Catalunya. Va qualificar el debat d’“estúpid” i va dir que el debat hauria de ser “si en democràcia les idees han de ser a la presó o no”. “Cap demòcrata ha d’estar a la presó”, va concloure la dirigent del PDeCAT.

ERC presenta els caps de llista

ERC va presentar ahir els candidats a les eleccions municipals que encapçalaran les llistes a les principals ciutats de Catalunya l’any vinent. En l’acte, que es va celebrar a les portes del Parlament de Catalunya, l’adjunt a la presidència d’ERC i vicepresident del govern, Pere Aragonès, va explicar que vol que el seu partit sigui “la ròtula republicana del país, que ha d’ajuntar i ser el punt d’unió que permeti avançar, ha de ser la ròtula de sectors socials diferents que s’haurien de sentir representats per Esquerra”. El cap de llista a Barcelona, Alfred Bosch, va fer d’amfitrió en l’acte i va assegurar que Esquerra “no aspira a fer ciutats dels independentistes o per als independentistes, ni a competir per veure qui és més independentista i més pur, sinó a sumar cada cop més gent al seu projecte de ciutat per a tothom des de posicions sobiranistes”, va dir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona
POLÍTICA

El PP diu que la planificació de les infraestructures hídriques serà una prioritat

GIRONA
Orient Mitjà

Els EUA i el Regne Unit anuncien sancions contra l’Iran per l’atac contra Israel

Barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
orient mitjà

L’Iran avisa que podria revisar l’ús civil de la seva “doctrina nuclear”

barcelona