Política

Pascal demana als càrrecs locals del PDeCAT que facin llistes transversals per a les municipals

La coordinadora general del partit subratlla que l’objectiu “és guanyar” i afirma que “sumar multiplica“

La dirigent demòcrata veu “estúpid” el debat sobre qui ha decidir l’acostament dels presos i exigeix que “tornin a casa ja”

La coordinadora general del PDeCAT, Marta Pascal, ha instat els càrrecs locals del partit a sumar i integrar orígens i projectes diversos per fer llistes transversals en vista a les eleccions municipals de l’any vinent.

Pascal ho ha dit aquest divendres en l’arrencada de la Convenció Municipalista que la formació celebra avui i demà a Castelldefels (Baix Llobregat). La trobada és el punt de partida per preparar les eleccions municipals de l’any vinent i ha de servir al Partit Demòcrata per decidir la seva estratègia en vista els comicis i sota quina marca concorre, si amb la del PDeCAT o amb la de Junts per Catalunya.

“A un any vista us volem demanar que seguiu sumant tota aquella gent, amb carnet o sense, que ens ajudin a créixer”, ha demanat. Pascal ha recordat que en política “sumar multiplica” i que amb l’objectiu de guanyar i ser un cop més la primera força municipal cal ser més que mai “una força política oberta” que aglutini diferents sensibilitats amb el fil conductor del “compromís amb el país”.

A l’espera de decidir si concorren a les eleccions amb la marca de Junts per Catalunya, Pascal ha assegurat als càrrecs locals que “tenen un partit al darrera” perquè puguin treballar en les millors condicions.

En l’obertura d’aquesta primera jornada, a la qual finalment no ha assistit el president de la Generalitat, Quim Torra, el president del Consell d’Acció Municipal del PDECat i alcalde de Mollerussa, Marc Solsona, ha destacat que l’objectiu és guanyar les eleccions. I segons ell, per aconseguir-ho “cal ser flexibles” i no tenir gaire en compte l’“estètica”.

Segons ell, els canvis que ha patit la política catalana en els darrers mesos obliguen a “saber llegir la realitat del país” i a “plantejar-se diverses preguntes” per decidir si s’encararen les eleccions des d’un punt de vista 100% plebiscitari o 100% municipalista.

Solsona ha alertat que depèn de com s’enfoquin les eleccions “es pot obrir la porta a Cs per entrar massivament als ajuntaments” i s’ha de veure si això encaixa amb l’objectiu de millorar els resultats de les anteriors municipals.

Per últim, ha afegit que sigui quina sigui la fórmula escollida el que caldrà és aconseguir que “tothom s’hi senti còmode”, ja sigui un poble petit o una gran ciutat o s’estigui al govern o a l’oposició, i construir “un gran paraigua” que els permeti ser flexibles per adaptar-se a cada moment polític.

Pascal exigeix que els presos “tornin a casa ja”

Pascal ha qualificat d’“estúpid” el debat obert sobre qui ha de decidir l’acostament dels presos polítics a centres penitenciaris catalans.

Al seu parer, és igual si ho decideix el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, o el jutge Pablo Llarena, als quals ha reclamat que “deixin de passar-se la pilota”. Segons ella, el debat important no és qui decideix l’acostament, sinó que en democràcia les idees i les bones persones “no es poden empresonar”. “No ens podem equivocar de debat”, ha sentenciat.

La coordinadora del PDeCAT ha exigit que els presos “tornin a casa ja” i que es deixi de “maltractar a les seves famílies”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona
política

La incertesa per la carta de Sánchez sacseja l’inici de campanya pel 12-M

barcelona
Estat espanyol

Feijóo diu que Sánchez fa una “operació de supervivència política”

Estat espanyol

La fiscalia demana arxivar el cas contra la dona de Pedro Sánchez

Barcelona
Estat Espanyol

Brussel·les considera la decisió de Sánchez un “afer intern” espanyol

Barcelona
política

Aragonès diu que no té sentit una qüestió de confiança i demana a Sánchez que “planti cara” a la ultradreta

barcelona
Estat espanyol

Manos Limpias admet que la denúncia es basa en retalls de premsa

Barcelona
política

Illa diu que respecta el “parèntesi” de Sánchez i crida els socialistes a la “resistència”

barcelona