Política

La marxa de Rajoy ajorna el relleu de García Albiol al PP

Les opcions del diputat Fernández, l’exdelegat Millo o l’exministra Montserrat, pendents de Madrid

Tothom donava per fet al PP de Catalunya que Xavier García Albiol deixaria pas al capdavant del partit i es concentraria a recuperar l’alcaldia de Badalona després dels mals resultats del 21-D. Rajoy li hauria demanat l’endemà dels comicis que no dimitís fins que s’aclarís la situació a Catalunya. Però finalment ha estat Rajoy qui ha hagut de plegar i ha anunciat que com a president en funcions del partit no farà cap canvi. La renovació a Catalunya, doncs, no es farà abans del relleu al PP estatal, com a mínim fins a l’hivern o la tardor vinent, calculen des de Barcelona.

El portaveu al Parlament i president de la federació de Tarragona, Alejandro Fernández; l’exdelegat del govern espanyol Enric Millo, o l’exministra de Sanitat Dolors Montserrat, eren al centre de les travesses per a la successió. Fernández té bona sintonia amb els presidents del partit a Barcelona, Daniel Serrano, o Lleida, Marisa Xandri, els quadres orgànics més propers a la militància.

Amb l’obertura de la caixa dels trons que suposa la marxa de Rajoy, les aspiracions de Millo, proper a Sáenz de Santamaría, o de Dolors Montserrat, propera a De Cospedal, depenen més del resultat de la lluita interna al si del PP estatal que del mateix arrelament entre les bases catalanes del partit.

La diputada catalana Andrea Levy també podria jugar les seves cartes, però la seva ambició és a Madrid. L’exdiputada Esperanza García, una de les víctimes del 21-D, podria ser l’alcaldable de Barcelona –anteriorment ja ho havia estat per Ciutadans–. Des de la direcció s’avisa que fer pronòstics avui és una temeritat inútil.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia