Política

El fiscal demana al Suprem que confirmi el processament dels independentistes pel que qualifica de “rebel·lió anunciada”

Les defenses insisteixen en reclamar la nul·litat de la instrucció en l’últim pas abans d’una possible suspensió de Romeva, Junqueras, Sànchez, Turull i Rull com a diputats

Els magistrats comunicaran la decisió en els pròxims dies

La Fiscalia ha demanat aquest dilluns als magistrats de la Sala d’Apel·lacions del Suprem que confirmi el processament dels líders independentistes per delictes de rebel·lió, malversació i desobediència, adduint que la instrucció conté elements que conformen la “crònica d’una rebel·lió anunciada” per “fascicles”. El fiscals Fidel Cadena ha fet la petició durant la vista d’aquest dilluns en què els magistrats han escoltat les parts abans d’adoptar una decisió sobre els 17 recursos interposats per les parts contra les interlocutòries de processament dictades pel jutge Llarena.

Els magistrats comunicaran la decisió en els pròxims dies, i en cas que acordin confirmar les interlocutòries de processament provocaran la suspensió de funcions dels encausats abans d’anar a judici, fet que deixarà sense acta de diputat Raül Romeva, Oriol Junqueras, Jordi Sànchez, Jordi Turull i Josep Rull. Les defenses, per la seva banda, han demanat la nul·litat de la instrucció i han avançat ja que recorreran a les instàncies europees contra el que considera un procés ple d’irregularitats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia