Política

Justícia reactiva la posada en marxa de catorze nous jutjats a Catalunya a partir d’aquest juliol

La consellera de Justícia Ester Capella lamenta la “paràlisi” de l’activitat pública durant l’aplicació del 155

També anuncia que es faran millores a l’edifici de Badalona

La consellera de Justícia, Ester Capella, ha anunciat l’obertura, a partir d’aquest mes de juliol, dels catorze nous jutjats que estaven pendents de posar en marxa des del passat mes d’octubre. Capella detalla que l’obertura serà gradual, entre la segona meitat de 2018 i principis de 2019. La consellera reconeix que aquest era un compromís que ja havia planificat l’anterior conseller, Carles Mundó, i ha lamentat que la “paràlisi” de l’activitat pública i política durant l’aplicació del 155 ho hagi aturat: “Intentem restablir allò que ja hauria d’haver estat fet”. Un dels primers jutjats que es posarà en marxa serà el nou jutjat de famílies de Badalona, que estarà a ple rendiment aquest juliol. També a Badalona, la consellera ha anunciat, en aquesta mateixa línia, l’execució d’una inversió ja anunciada per posar al dia l’edifici principal dels jutjats. S’hi invertiran 2,5 milions d’euros per fer-hi obres d’arranjament.A més del nou jutjat de famílies de Badalona, que serà el jutjat de primera instància número 8, el pròxim 30 de juny també entraran en funcionament el 59 de Barcelona, els 8 i 9 de Granollers i el jutjat mercantil 11 de Barcelona. Després de l’estiu ho faran els jutjats de primera instància número 9 de Mataró, el 7 de Reus i el 9 de Terrassa, mentre que al desembre ho faran els 9 i 10 de Sabadell.

Segons el calendari amb què treballa el Departament, l’any que ve entraran en funcionament els darrers quatre jutjats. Els de primera instància número 8 de l’Hospitalet, el 7 de Girona, el 9 de Lleida i el jutjat de primera instància i instrucció número 8 del Vendrell. En total, el Departament hi destina un pressupost de 7,4 milions d’euros.

La posada en marxa d’aquests nous jutjats respon a la petició que va fer el Departament de Justícia al Ministeri de Justícia l’any 2015. La seva creació es va aprovar el passat mes d’octubre i ara el Govern n’impulsa la posa en marxa. Capella ha recordat que des de l’any 2010 no s’havia creat cap nou òrgan judicial a Catalunya i assegura que malgrat els nous jutjats el dèficit encara és important.

Aquesta serà una de les qüestions que la consellera col traslladar a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, amb qui ja ha demanat reunir-se properament. “Reclamarem el desplegament de mitjans materials i econòmics pels jutjats perquè des de les primeres transferències mai s’ha actualitzat”, ha etzibat Capella

Millora a Badalona

D’altra banda, a banda de l’obertura dels nous jutjats, Capella ha aprofitat la visita a Badalona per anunciar la recuperació d’una altra inversió pendent a la ciutat i que es materialitzarà durant els pròxims dos any. El Departament renovarà per complet l’edifici dels jutjats del carrer Prim i mentre durin les obres els treballs s’hauran de compatibilitzar amb l’activitat judicial.

El Departament hi ha projectat nous espais diàfans, sense envans, per guanyar espai i lluminositat. La redistribució inclou nous vestuaris i sales d’entrevistes per a una millor atenció a les víctimes del delicte. Les obres contemplen la impermeabilització de les teulades per acabar amb els actuals problemes de goteres, la substitució de tot el sistema elèctric, de la climatització i dels quatre ascensors de l’edifici, a més de l’eliminació de barreres arquitectòniques.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

No i no

Banyoles
LA CRÒNICA

Memòria democràtica a Castell i Platja d’Aro

País basc

La campanya clou amb el PNB i EH Bildu disputant l’hegemonia

Barcelona
política

Viñas afirma que ERC no abandona un govern “a les primeres de canvi”

llagostera
Pròxim Orient

Almenys cinc morts en una batuda israeliana a Cisjordània

Barcelona
Política

El jutge obre una línia d’investigació secreta per l’espionatge d’Aragonès amb Pegasus

barcelona
Guerra a europa

L’OTAN es compromet a enviar més defenses aèries a Ucraïna

barcelona
orient mitjà

Els EUA sancionen un activista ultra israelià aliat del ministre Ben Gvir

barcelona
GIRONA

Junts aposta per la “simplificació administrativa” amb una finestreta única

GIRONA