Política

Santamaría i Cospedal competiran per presidir el PP

L’exvicepresidenta del Govern espanyol i la secretària general del PP anuncien les seves candidatures per substituir Mariano Rajoy al capdavant dels populars

També han fet un pas endavant Casado i Margallo, entre d’altres

La secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, i l’exvicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría han anunciat aquest matí les seves candidatures per substituir a Mariano Rajoy al capdavant dels populars. Mentre Santamaría ho ha fet a través de les xarxes socials, De Cospedal ho ha dit en un acte del PP de Castella-La Manxa. Es tracta de dues de les figures més rellevants del PP que se sumen a la cursa per dirigir el partit després que ahir l’actual president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo rebutgés ser candidat. També han presentat la seva candidatura el vicesecretari de Comunicació, Pablo Casado, i l’exministre d’Exteriors, José Manuel García-Margallo, entre d’altres.

De Cospedal es presenta

De Cospedal ha afirmat aquest matí que és una decisió que adopta “des de la humilitat” per “servir Espanya” basada “en la convicció del que és millor per al partit i per al país” que ha destriat de “qualsevol pretensió personalista” que no fos “la més beneficiosa per al PP”. “He pres una decisió que he consultat amb molts amics que tinc a aquest partit i amb la família, no sense meditar abans sobre la meva experiència personal, professional i política”, ha dit. De Cospedal ha afirmat que està “preparada” i lliurarà la batalla “amb totes les seves energies” perquè “la sort” del PP i d’Espanya “estan unides”. “Em presento a liderar i servir el PP i tots els espanyols per reivindicar el nostre lideratge i recuperar la unitat del centre dreta espanyol, em presento per a guanyar, per a guanyar i per a guanyar”, ha dit abans d’oferir als antics membres del govern de Mariano Rajoy i a la resta de candidats sumar-se al seu projecte.

Proposta de Sáenz de Santamaría

Soraya Sáenz de Santamaría ha presentat aquest dimarts la seva candidatura a la presidència del PP des de l’escala dels lleons del Congrés dels Diputats, un escenari completament diferent de la de la seva primera competidora on s’ha presentat com “una militant més”. També ha afirmat que es presenta perquè “creu en la llibertat”. “Soc una militant més i em presento a oferir unitat, responsabilitat i integritat, i ho faig amb tota humilitat i generositat”, ha assegurat. Ho fa, ha dit, amb “energia, entrega i determinació” en un moment ”molt important per al nostre partit i per a Espanya” i perquè “creu en el PP”. Ha recordat la seva tasca d’oposició al Congrés durant els anys de Zapatero i com a ministra de l’executiu de Rajoy, i ha ofert un PP “obert” i “integrador”. “Al PP sempre hem encertat quan hem treballat en positiu i ens hem obert a la societat, i jo presento un projecte obert i en positiu que hem de construir escoltant i integrant”, ha dit. La vicepresidenta ha afirmat que confia que aquesta sigui una campanya en positiu: “Som companys i espero que ens tractem com a companys”, ha afirmat.

Segons la vicepresidenta, el PP és un projecte que “s’ha de construir escoltant i dialogant”, i “obrint, cooperant i integrant”. “Crec que al PP tots ens he de sentir companys d’aquest projecte” perquè es basa en quelcom “dels nostres principis: servir a Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona