Política

opinió

Remuntem Barcelona

Convertirem aquest projecte en punt de trobada i confluència de tothom qui vulgui sumar

El passat 13 de juny més de 800 persones em van acompanyar en els jardins del recinte modernista de l’Hospital de Sant Pau en el que va ser el tret de sortida a la meva cursa cap a l’alcaldia de Barcelona. Però, què és per a mi Barcelona? Barcelona és on passejo, compro, observo, llegeixo, fotografio, circulo, entro, surto... Visc la meva ciutat, li parlo, l’estimo i a vegades fins i tot la pateixo. Però el més important és que Barcelona és i serà sempre la meva tria vital.

I aquesta tria em porta a lluitar per ser la propera alcaldessa de Barcelona, i ho vull ser perquè sé que és possible fer que les coses vagin a millor. M’estimo Barcelona tal com és, amb les seves coses bones i d’altres que no ho són tant, però sempre he cregut que podem fer-la avançar més. Em sento totalment preparada i molt ben acompanyada per liderar la ciutat i remuntar-la després d’aquests tres anys de pèrdua d’oportunitats i d’una gestió més centrada en una ideologia i un partit que en els ciutadans i ciutadanes i els seus problemes, somnis i esperances.

Vull liderar una remuntada, per aconseguir una ciutat que cuidi de la seva gent gran i de la gent menys afavorida. Una ciutat que sigui segura i cívica, que respecti els seus ciutadans i ciutadanes, que lluiti contra totes les discriminacions i la violència masclista. Una ciutat que confiï en els seus ciutadans, que cregui en tu. Vull defensar un model que no tingui por de les noves oportunitats, que aposti per la col·laboració entre l’àmbit privat i públic, que emprengui, que sigui ambiciosa i sostenible. Volem aconseguir una ciutat verda, de convivència. Una Barcelona de progrés, humanista, amb valors clars i constructius. Ens volem obrir a Collserola, al Besòs, al Llobregat, ens volem connectats amb el país i el món sencer.

Construirem una ciutat viva que se sap capital. Perquè Barcelona exercirà sense complexos ni renúncies de cap tipus de capital de Catalunya, de la catalanitat, del català, del mandat lliure dels ciutadans de Catalunya. Una Barcelona que liderarà amb empenta l’important Àrea Metropolitana, que serà el referent de la Mediterrània Occidental.

Aquesta és la Barcelona que somiem i per la qual lluitarem. Soc conscient que no hi ha varetes màgiques, ni solucions immediates ni absolutes a tots els problemes i, per tant, no les prometré per guanyar l’alcaldia. No jugaré la carta del populisme. Però el que sí puc prometre és que ens mourà la il·lusió, l’optimisme i l’ambició per la ciutat. Prometo que ens allunyarem de la resignació i la desconfiança, que construirem plegats una alternativa de govern real per recuperar Barcelona i posar-la al servei de les persones i Catalunya.

Tal com la gent ens demana, no deixarem revalidar projectes com el de l’alcaldessa Colau, que aturen la ciutat, que la devaluen, que la fan retrocedir. I al mateix temps també evitarem que un projecte tan contrari al nostre sentit de país, ciutat, llengua, cultura i convivència com el de Ciutadans arribi al poder.

Per fer-ho possible cal una actitud que entengui la discrepància, que escolti, que no parteixi de falsos supòsits, que no es basi en cap superioritat ètica o moral, que busqui incansablement els consensos, que s’arremangui, que sumi, que respecti l’adversari, que no menyspreï l’oposició, que vulgui convertir els projectes en causa de tots i no en causa dels uns en contra dels altres.

Teixirem aliances transversals i àmplies. El camí de la remuntada es farà connectant, escoltant, amb solvència contrastada, amb voluntat decidida, construint un gran equip i comptant amb tothom. Convertirem aquest projecte en punt de trobada i confluència de tothom qui vulgui sumar i compartir ideals sobre el model de ciutat. Un model que volem treballat, madurat i pensat.

Benvingudes totes les propostes i reflexions al voltant de la ciutat i el seu futur. No crec en els personalismes ni en el guanyar per guanyar, perquè aquí del que es tracta és de transformar. Governar per transformar, per remuntar Barcelona, perquè Barcelona mereix aquest esforç i molt més. Això és el que faré i us demano que em doneu confiança, m’hi acompanyeu i sumem esforços.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona