Política

Impulsen un fons d’art per ajudar a construir república

Iniciativa de l’associació Catalunya, Cultura i Progrés, el formen una trentena d’obres cedides per artistes d’arreu

La iniciativa Art per la República té com a objectiu “ajudar a construir república des de la cultura”, segons els seus responsables. Es tracta d’un fons d’art format per una trentena de peces: pintures, dibuixos i escultures, d’artistes reconeguts que han cedit la seva obra. En una pàgina web que es posarà en línia divendres, es podran veure les obres i tothom que ho vulgui podrà fer donacions a través del web. La donació permetrà participar al sorteig de les obres, que previsiblement es farà l’1 d’octubre. Els diners recollits es destinaran a projectes de l’associació sense ànim de lucre Catalunya, Cultura i Progrés, constituïda a l’hivern a Bèlgica, i impulsora d’aquest projecte que té també el suport de la Fundació Llibreria Les Voltes de Girona.

Exposició itinerant

La web d’Art per la República s’activarà divendres coincidint amb l’exposició de la col·lecció a la biblioteca pública de Palamós. La idea és que la mostra sigui itinerant i de moment han confirmat que exposaran el fons les localitats de Reus, l’Escala, Barcelona, Girona i Sabadell. Segons va assenyalar el president de la Fundació Llibreria Les Voltes, Joan Matamala, es vol aprofitar les exposicions per “ d’una manera local fer difusió de la campanya”. Matamala va insistir en el fet que la construcció de la República, “s’haurà de fer des de l’exterior i amb recursos privats”.

Entre els artistes que han cedit la seva obra hi ha el pintor i escultor gironí Bonaventura Ansón , que va remarcar “el compromís polític” dels artistes que han cedit la seva obra amb “la República que volem formar”. El fons d’art, que ahir al migdia es va poder veure exposat al saló de descans del Teatre Municipal de Girona, està obert a noves aportacions i l’únic requeriment és que les obres han de ser d’artistes professionals. En aquest sentit, es preveu que s’engrandeixi el fons les pròximes setmanes, ja que els responsables han rebut peticions d’artistes catalans però també d’estrangers, entre els quals n’hi ha d’Itàlia, França, l’Iran i Andorra.

L’alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, va remarcar la situació d’anormalitat que representa que hi hagi presos polítics i exiliats en uns moments “enganyosament tranquils”. Madrenas va donar valor a la iniciativa Art per la República, que va qualificar d’idea magnífica, ja que construeix república des de “la cultura, que és el paradigma de la llibertat”. També va tenir paraules d’agraïment als artistes que han fet aquest acte de generositat i de compromís.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona