Política

Maragall: “El Diplocat no està en liquidació, està en reactivació”

El conseller d’Acció Exterior assegura al Parlament que han tret el departament del “forat negre”

Afegeix que treballaran “des del respecte al conjunt de l’acció internacional”

El conseller d’Acció Exterior, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Ernest Maragall, ha assegurat aquest dimecres que el Govern ha tret “del forat negre” el seu departament, en referència a l’aplicació del 155. “Havien intentat liquidar el departament, com el conjunt Govern; no ho van aconseguir, el departament és viu; [...] obrirem les delegacions; recuperarem el Diplocat, és clar, no està en liquidació, està en reactivació”, ha assegurat Maragall en respondre al diputat del PPC Alejandro Fernández durant la sessió de control al Parlament i en referència a les paraules de l’exvicepresidenta del govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría, sobre el Diplocat al desembre. En aquest context, Maragall ha assegurat que el seu departament pretén treballar des del “respecte al conjunt de l’acció internacional”.

En aquest sentit, el conseller d’Acció Exterior ha garantit que actuaran de forma “potent i clara” i ha assegurat que la seva pauta de treball està “ben pensada i ben dissenyada, i compartida amb les institucions del país”. “I millor, si podem”, ha afegit Maragall. També li ha garantit a Fernández que “en nom de la responsabilitat” insistiran en el “màxim compromís de defensa de l’interès general del país” i ha emmarcat, així, el seu departament en una “implicació, pertinença i respecte a les institucions internacionals”, en especial la Unió Europea. També ha fixat com a “marc d’actuació” d’Acció Exterior els tractats internacionals, de Nacions Unides, i de la Unió.

Maragall creu que en aquest marc global hi haurà temps per debatre al Parlament i es constatarà “qui és europeista i qui no”. “Qui defensa principis de Nacions Unides”, ha afegit en referir-se a la crisi dels refugiats.

Durant la sessió de control, Fernández ha acusat els anteriors governs d’actuar en termes de “malversació, opacitat, desprestigi i estigmatització de professionals” en clau d’acció exterior. “Aquest és el seu balanç, poden seguir; però la justícia seguirà actuant, ni somiïn que hi haurà impunitat”, ha advertit el diputat popular. De fet, li ha garantit a Maragall que els populars “seguiran vigilant” els passos que faci el Govern en aquest sentit: “Ja saben on condueix el camí que han transitat, a les seves mans és seguir o no transitant-hi”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona