Política

La Moncloa vol “revertir” la imatge de les cancelleries europees sobre el conflicte català

Fonts de l’executiu espanyol consideren vital trencar la dinàmica acció-reacció en les relacions entre els governs català i espanyol

Apunten que les ambaixades s’han de convertir en “agents generadors” de la “imatge que volem” per a l’Estat

L’executiu espanyol vol “revertir” la imatge que les cancelleries europees tenen del conflicte català i trencar la dinàmica interna de l’‘acció-reacció’ que ha marcat en els últims anys les relacions entre els executius català i espanyol. Són dos dels objectius que s’ha fixat la Moncloa de cara a la “normalització” de la situació a Catalunya que s’haurà de plasmar en la reunió que el president espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, han de mantenir en les pròximes setmanes (la setmana que ve Sánchez es veurà amb el lehendakari Urkullu).

Fonts de l’equip de Pedro Sánchez han admès aquest dimecres que després de cinc anys de conflicte entre la Generalitat i el govern de Mariano Rajoy la imatge exterior de l’Estat s’ha deteriorat.

Una de les prioritats ara de l’executiu –i per extensió del ministeri d’Exteriors de Josep Borrell- serà donar la volta a aquesta situació perquè “Espanya necessita que la imatge de país sigui millor valorada a Europa”, sostenen aquestes fonts.

Per fer-ho possible, la Moncloa apunta a la necessitat de ser “proactius” i destaca la tasca de les ambaixades. Caldrà veure, apunten aquestes fonts, com es converteixen en “agents generadors” de la “imatge que volem” per a l’Estat.

En aquesta tasca també destaca el paper del mateix Sánchez, que aquest dimarts va rebre a La Moncloa el president del Consell Europeu, Donald Tusk, amb l’acollida de l’Aquarius i l’agenda migratòria sobre la taula.

Sánchez es reunirà també amb el president de la República Francesca, Emmanuel Macron, i dilluns viatjarà a Lisboa per a la reunió del Partit Socialista Europeu.

El president espanyol també té previst assistir a la inauguració d’aquest divendres dels Jocs del Mediterrani, on podria coincidir amb el president de la Generalitat, Quim Torra, malgrat que aquest ha d’informar encara de si hi assisteix o se n’absenta fruit de la presència del rei Felip VI.

Precisament pel que fa a les relacions amb Catalunya, altres fonts del govern espanyol apunten també a la importància de la reunió que el president espanyol ha de mantenir amb Quim Torra en les pròximes setmanes.

Segons aquestes fonts, la setmana que ve Sánchez es reunirà amb el lehendakari Urkullu segons estipula el protocol fixat per l’ordre d’aprovació dels estatuts d’autonomia de les comunitats autònomes.

Els equips dels dos governs busquen ara data per celebrar-la després (podria ser la setmana següent) pendents també del viatge que el president de la Generalitat ha de fer als Estats Units la setmana que ve.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA
política

El Senat endarrereix una setmana més el ple que vetarà l’amnistia

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca diverses regions i deixa nou ferits, entre ells quatre nens, a Odessa

barcelona
politica

Aragonès recela de la crida a la unitat de Puigdemont: “No m’en refiaria gaire”

barcelona
regne unit

El Parlament britànic aprova el pla per deportar migrants a Ruanda

barcelona
política

Zapatero: “Hauria estat tremendament negatiu veure Puigdemont a la presó”

barcelona
alemanya

Detenen l'assistent d’un eurodiputat d’AfD sospitós d’espiar per a la Xina

barcelona
Jon O. Urain
Editor de política de ‘Berria’

“EH Bildu ja és una alternativa de govern al País Basc”

Barcelona