Política

Veuen irregularitats en les primàries d’ERC a l’Escala

Dos dels tres regidors del grup municipal, Xavier Ballesta i Carles Carlà, ho denuncien i demanen al partit que hi intervingui

S’hi va escollir Etna Estrems –l’altra regidora– candidata per al 2019

Els regidors d’ERC a l’Escala Xavier Ballesta i Carles Carlà van denunciar ahir irregularitats en el procés d’elecció de la cap de llista per a les eleccions del 2019, Etna Estrems, que és també regidora republicana a l’Ajuntament. Ballesta i Carlà asseguren que la primera irregularitat és la decisió del sistema de votació, ampliada a amics i simpatitzants, ja que “no va ser consensuada per l’executiva, tal com estableixen els estatuts del partit”. També consideren irregular que no es convoquessin totes les persones que tenen dret a vot. En la nota difosa pels dos regidors es destaca que es van donar “casos paradoxals” com el d’una persona que va anar a llistes tant el 2011 com el 2015, que havia assistit “regularment a reunions i que fins i tot havia representat ERC en tertúlies de la ràdio i televisió local”, que no havia estat convocada, mentre que una altra, que va anar a llistes el 2007 i que actualment milita en un altre partit, sí que tenia dret a vot. Carlà i Ballesta insten la direcció comarcal i regional a trobar-hi una solució.

La secció local

La presidenta de la secció local d’ERC a l’Escala, Àgata Belmonte, va assegurar que la convocatòria de l’assemblea es va fer “exactament” tal com marquen els estatuts i que la van enviar “a totes les persones amb dret a vot”. Així mateix, va assenyalar que havien “reforçat” la convocatòria “amb trucades als afiliats que no tenien el correu electrònic a la base de dades per tal d’arribar absolutament a tothom”.

D’altra banda, Àgata Belmonte va afirmar que l’elecció de la forma de vot “es va consensuar amb les persones implicades en una reunió ordinària”, i que “es va convenir” que en una secció local amb 40 persones amb dret a vot “no era democràtic fer una elecció de candidat amb només nou persones (militants)”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona