Política

Santi Vila es dona de baixa del PDeCAT

L’exconseller vol evitar interferir en l’assemblea del partit del mes vinent

L’exconseller Santi Vila s’ha donat de baixa com a associat del PDeCAT, segons va comunicar ahir la direcció del partit. Després de mesos de distanciament de la formació, des que va dimitir del govern la vigília de la declaració unilateral d’independència del 27 d’octubre en discrepar de la decisió de Puigdemont de no convocar noves eleccions, Vila deixa el PDeCAT amb l’argument d’evitar interferir en l’assemblea que la formació celebrarà del 20 al 22 de juliol per triar el nou president del Partit Demòcrata i definir el seu rumb ideològic.

Vila ha enviat una carta al partit en què defensa que ara podrà mantenir amb “absoluta llibertat” la seva independència de criteri sobre la situació de Catalunya, “sense lligams” amb la formació. Tot i així, agraeix la confiança dipositada en ell al llarg dels últims anys. La carta conclou desitjant sort i encerts a la direcció del partit i a tots els responsables territorials.

Des de l’entorn de l’exconseller asseguren que Vila no ha pres la decisió per discrepàncies ni diferències amb l’actual direcció del partit, liderada per Marta Pascal, i que ho ha fet per decisió pròpia i sense estar influït per ningú. Alhora, qui va ocupar les carteres de Territori, Cultura i Empresa no es planteja entrar a formar part de cap altre partit, sobretot tenint en compte que també està pendent del procés judicial de l’1 d’octubre.

Vila, que ara ocupa un càrrec directiu a Aigües de Banyoles, tenia un expedient obert pel PDeCAT arran d’unes declaracions en les quals va criticar alguns dels seus excompanys de govern un cop ja havia dimitit de la conselleria. La possible sanció era estudiada per la comissió d’ètica del Partit Demòcrata, presidida per Xavier Trias. Vila considera que és el partit qui hauria de decidir si la investigació continua o bé si s’anul·la ara que ja s’ha desvinculat del PDeCAT.

Santi Vila, que formava part de l’ala més moderada del PDeCAT, va accedir al govern, a través d’Artur Mas, com a conseller de Territori i Sostenibilitat, i durant el mandat de Carles Puigdemont va estar al capdavant de la conselleria de Cultura i, posteriorment, també va assumir la d’Empresa i Coneixement.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

polònia

Tusk avisa d’una “era de prebèl·lica” a Europa

barcelona
política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona