Política

El govern espanyol estudia com personar-se en defensa de la víctima de la Manada

La portaveu de l’executiu de Sánchez, Isabel Celaá, reconeix que la posada en llibertat dels cinc condemnats els ha sorprès

La portaveu del Govern espanyol, Isabel Celaá, ha explicat que l’executiu està estudiant “com fer” que els Serveis Jurídics es personin com a part en defensa de les víctimes de delictes sexuals i, en concret, de la víctima de La Manada. Ho ha explicat en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. Ha reconegut aquest migdia que la posada en llibertat provisional dels cinc condemnats de La Manada ha generat sorpresa a l’executiu de Sánchez i ha anunciat el compromís d’estudiar la reforma de la llei en relació a aquests delictes.

Celaá ha destacat que “no tots els casos són iguals i que en aquest cas particularment diferent” amb uns “fets provats gravíssims”, sobre els que el govern està “particularment sensibilitzat”. Ha destacat que “ella va dir no”, malgrat que ha expressat el respecte a les decisions judicials. Al mateix temps ha posat en relleu que el govern treballa per la seguretat de les dones i les joves. Celaá ha destacat que “la regla d’or general és que un condemnat estigui en presó condicional i es mantingui sobretot quan té una sentència de 9 anys”.

Recursos a la decisió

De moment, la Fiscalia de Navarra, l’Ajuntament de Pamplona i el Govern Foral han anunciat que recorreran la interlocutòria de la secció segona de l’Audiència de Navarra per deixar en llibertat provisional, després de pagar una fiança de 6.000 euros, als cinc integrants de La Manada condemnats a 9 anys de presó.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia