Política

Torra participarà a concentració de rebuig al rei convocada a Tarragona

La mobilització està organitzada per l’ANC i Òmnium i es fa a les 18.30 hores al parc de l’Amfiteatre

El president assistirà a la inauguració dels Jocs Mediterranis malgrat la presència del monarca

El president de la Generalitat, Quim Torra, participarà a la protesta per la presència del rei Felip VI a Tarragona, segons han confirmat l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i Òmnium . Fonts de la presidència han confirmat la presència del cap de govern a la mobilització.

La concentració està convocada a dos quarts de set de la tarda al parc de l’Amfiteatre. Els organitzadors demanen anar-hi amb alguna peça de color groc.

Torra assistirà després a la inauguració dels Jocs Mediterranis malgrat la presència del monarca. Ho ha anunciat aquest migdia en una declaració institucional on ha deixat clar que no es farà cap foto amb el rei i que hi va perquè “aquests jocs es fan a Tarragona, a Catalunya, i s’han pagat des del nostre país”.

“Hi serem perquè és casa nostra. No foragitaran el president i el govern de casa nostra mai més. La presència del monarca no condicionarà les nostres decisions. A Catalunya, manen els catalans”, ha justificat.

No obstant això, Torra ha volgut deixar clar que “a partir d’ara, ni jo ni cap membre del govern no assistirem a cap acte convocat per la monarquia espanyola i no convidarem la monarquia a cap acte oficial de la Generalitat.

A més, ha anunciat que lliurarà al monarca l’informe del Síndic de Greuges sobre l’1 d’octubre i que renuncia a la vicepresidència de la Fundació Princesa de Girona.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia