Política

Els CDR ocupen Treball “per la República”

Els activistes demanen al govern que desplegui el mandat de l’1-O

Una trentena de membres dels anomenats comitès de defensa de la República (CDR) van ocupar ahir al matí i durant quatre hores la seu del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies per reclamar “una independència efectiva” de Catalunya.

Els activistes van accedir a les instal·lacions de la conselleria del passeig del Taulat, a Diagonal Mar, cap a les vuit del matí i s’hi van estar fins a quarts de dues del migdia.

Els CDR van desplegar al vestíbul de la conselleria estelades i pancartes en defensa de la independència en què es podia llegir: “Nou Barris cap a la república feminista o de classe” o “Per una república del treball digne per a tots”. A través de Twitter, els CDR van instar el govern a desobeir les institucions espanyoles i a fer efectiva la independència.

“Si nosaltres desobeïm des del carrer, vosaltres desobeïu des del govern. Ja n’hi ha prou d’excuses, ja n’hi ha prou de renúncies. Independència efectiva”, van demanar els concentrats a través de les xarxes socials.

Un cop al departament els activistes van poder parlar amb el secretari general del departament, Josep Ginesta, que els va dir que es podien estar dins de les instal·lacions de la conselleria i realitzar la protesta sempre i quan no es danyés el mobiliari ni es pertorbés el normal funcionament de les instal·lacions. La protesta, en aquest sentit, es va desenvolupar amb total normalitat i no hi va haver cap tipus d’incident. Després, l’ocupació es va dissoldre i els 30 activistes van participar en una manifestació en protesta per la llibertat condicional de La Manada.

Els CDR van fent accions per demanar el desplegament real de la República proclamada el 27 d’octubre. Ara fa uns dies ja van ocupar la conselleria d’Economia, on, en aquest cas, s’hi van estar tot el dia, fins que van ser desallotjats pels Mossos. Ahir, tot i que sense fer cap ocupació, alguns membres dels CDR també es van concentrar a les portes de la seu de la conselleria de Salut per reivindicar la República catalana. També van desplegar pancartes a favor d’una “República del treball digne per a totes”. “Qui no es mou no sent les cadenes”, deien, tot reivindicant la mobilització de la societat per aconseguir el mandat de l’1 d’octubre.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estat espanyol

El nuvi d’Ayuso va proposar acceptar 8 mesos de presó i 525.000 euros per a no anar a judici

barcelona
guerra a gaza

L’ONU demana investigar les fosses comunes trobades en els hospitals de Gaza

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona