Política

Torrent reivindica la flama del Canigó: “Representa els anhels i la reivindicació de llibertat”

El president del Parlament, Roger Torrent, ha reivindicat la flama del Canigó en la seva arribada a la cambra i ha dit que “representa els anhels i la reivindicació de llibertat”. Torrent ha afirmat que Sant Joan és una festa “d’esperança i llibertat” i una “tradició associada a la persistència i a la resistència com a país”. “La flama ha donat llum fins i tot en els moments d’amenaça i de repressió, com els actuals”, ha dit el president de la cambra.

“La Flama servirà per denunciar aquesta repressió democràtica i per reivindicar justícia”, ha afegit, i ha indicat: “No podem lliurar aquesta Flama a les presons, però segur que els arribarà als presos polítics la seva calor”. On sí arribarà la Flama és a les ciutats en les quals estan els polítics fugits a l’estranger, segons han explicat els organitzadors.

Així, aquesta passarà per Edimburg (Regne Unit), on està l’exconsellera Clara Ponsatí; Brussel·les (Bèlgica), en la que es troben els exconsellers Antoni Comín, Meritxell Serret i Lluis Puig; Hamburg (Alemanya), domicili de l’expresident Carles Puigdemont; i Ginebra (Suïssa), localitat en la qual estan l’exportaveu de Junts pel Sí Marta Rovira i l’exdiputada de la CUP Anna Gabriel.

La veu del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, també s’ha fet sentir al Parlament, a través d’un discurs que ha llegit una de les membres de la junta directiva de l’entitat, Blanca de Llovet. A través del seu escrit, Cuixart ha assegurat que la flama del Canigó és un “símbol d’esperança en el futur” que “demostra la capacitat del poble català d’unir-se en moments difícils per anar endavant”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Kenya

El cap de l’Exèrcit mor en un accident d’helicòpter

Barcelona
país basc

L’Audiencia Nacional tramita una denúncia contra Otegi

barcelona
escòcia

Acusen el marit de Nicola Sturgeon de malversació de fons

barcelona
Pròxim Orient

Els EUA veten l’admissió de Palestina com a membre de ple dret de l’ONU

Barcelona
Estats Units

Descartat un segon jurat del judici contra Trump a Nova York

Barcelona
política

L’Estat descarta que el Suprem actués amb “directrius”, al judici a l’1-O

BARCELONA
polònia

Detenen un home acusat de planejar un atac contra Zelenski

barcelona
Canvi Climàtic

Escòcia renuncia a reduir les emissions un 75% el 2030

Barcelona
unió europea

Brussel·les proposa un acord de mobilitat juvenil amb el Regne Unit

barcelona