Política

El conseller Homrani recorda que més del 85% dels refugiats ja són fora de la UE

El responsable d’Immigració de la Generalitat no valora la proposta concreta de camps de refugiats fora d’Europa

Demana limitar l’exportació d’armament

El conseller de Treball i Afers Socials, Chakir El Homrani, ha recordat aquest dilluns als mandataris europeus que més del 85% dels refugiats actuals ja són fora de la Unió Europea, en països en vies de desenvolupament, i, per tant, ja estan “externalitzats”. Per això, no ha volgut valorar la proposta de diversos països europeus de crear camps de refugiats fora de les fronteres de la UE, fins a conèixer els detalls que se sabran aquesta setmana.

En tot cas, ha dit que no es pot tancar els ulls davant de les necessitats actuals dins de la UE i cal aplicar la normativa de protecció dels drets humans i dels refugiats que vinculen a tots els països europeus. A més a més, ha dit que per fer una acollida en condicions s’ha d’acompanyar de drets de protecció internacional i drets de ciutadania, per incloure els refugiats en els cercles d’inclusió i treball. Finalment, ha demanat una reflexió sobre les exportacions d’armes que generen els conflictes que provoquen fugides de refugiats, i ha recordat que Espanya és el setè exportador mundial d’armes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia