Política

El PSC avala aglutinar en una les propostes per al diàleg a Catalunya

El secretari d’organització defensa un mecanisme amb “pes institucional” per buscar consens

Admet que “no tindria sentit que hi haguessin tres mecanismes diferents”

El secretari d’Organtizació del PSC, Salvador Illa, ha assegurat aquest dilluns que el seu partit estaria “encantat” d’estudiar les diverses propostes per al diàleg a Catalunya i analitzar si es poden concretar en una de sola. “No tindria sentit que hi haguessin tres mecanismes diferents”, ha assegurat en una roda de premsa posterior a la reunió de la direcció del partit i en ser preguntat per si es poden fusionar la comissió d’estudi per a l’acord, que planteja el PSC, amb la taula per al diàleg que impulsen els comuns i el “front democràtic pels drets i les llibertats” que promou el president del Parlament, Roger Torrent. Sigui com sigui, els socialistes volen que s’impulsi un “mecanisme amb pes institucional destacat” per tal que els partits “confrontin” idees i projectes i treballin per a un “alt consens”. “Estem encantats que les diferents propostes, que en allò substancial van en la mateixa línia, puguin acabar concretant-se en una que es pugui posar en marxa tan aviat com sigui possible”, ha resolt Illa.

En aquest sentit, Illa, que ha recordat que a Catalunya hi ha “diferents sensibilitats polítiques”, ha defensat al seva proposta i l’ha plantejat com una comissió al Parlament o a través de reunions periòdiques entres els presidents dels grups parlamentaris. “Hi ha un temps nou a la política espanyola i catalana, un temps d’esperança, i voldríem que s’aprofités; i un instrument que podria ajudar seria la creació d’aquesta comissió d’estudi per a l’acord que pogués reunir la pluralitat política a Catalunya”, ha assegurat el secretari d’Organització dels socialistes catalans. No ha volgut anticipar per quina via s’hauria d’impulsar, i ha deixat la decisió en mans del grup parlamentari.

En aquest sentit ha apel·lat a “la lleialtat i el diàleg” per tal que “les coses poden sortir bé”. I ho ha vinculat també a la inauguració dels Jocs Mediterranis de divendres. Els socialistes celebren que finalment el president de la Generalitat, Quim Torra, hi assistís –”s’han de normalitzar les relacions”- i alhora consideren que va ser un acte “molt reeixit”.

En aquest sentit, s’ha remès a les paraules de l’alcalde de Tarragona, Josep Fèlix Ballesteros, sobre la polèmiques per les entrades. Illa ha afirmat que és “materialment impossible” que se seleccionés el públic de la inauguració i ha afirmat que es van atendre les peticions que van arribar “en temps i forma”.

Iceta es reuneix amb Mogherini

D’altra banda, aquest dimarts el primer secretari del PSC, Miquel Iceta, es desplaça a Brussel·les, per traslladar a les institucions comunitàries la “nova situació política a Catalunya i Espanya”, per “interessar-se per les perspectives econòmiques i financeres dels països de l’Europa del sud i per compartir anàlisi sobre els nous reptes de la socialdemocràcia europea”.

Segons ha informat el partit, Iceta es reunirà amb l’Alta Representant de la UE per als Afers Exteriors i la Política de Seguretat, Federica Mogherini; i el comissari d’Afers Econòmics, Financers i Fiscals, Pierre Moscovici. Acompanyat d’Illa i de l’eurodiputat Javi López, Iceta també es trobarà amb el president del Grup de l’Aliança Progressista de Socialistes i Demòcrates Europeus, Udo Bullmann; i la presidenta de la delegació socialista espanyola al Parlament, Iratxe García- Pérez.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Montero afirma que l’Estat protegeix els “interessos de Catalunya” transferint-hi recursos “suficients”

barcelona
política

El Govern va renovar el compromís amb Hard Rock abans de pactar els pressupostos

barcelona
Maite Selva i Huertas
Alcaldessa de Begur (Sempre per Begur i Esclanyà - JxCat)

“El Conservatori del Litoral ens semblaria una eina útil”

Begur

Fragmentats a buscar un estat

Barcelona
política

Calma després de la tempesta

barcelona
la crònica

“Necessitem un conflicte amb Espanya”

política

Llibres, roses i un 12-M pel mig

Barcelona
Convergents

L’últim centre sobiranista

front nacional

L’altra ultradreta