Política

El PP considera “humiliant” el trasllat de presos polítics a Catalunya

Hernando rebutja l’acostament per la humiliació dels espanyols que han “sofert insults i menyspreu” dels independentistes

Cs expressa sospites que els presos polítics rebran privilegis perquè la Generalitat té competències penitenciàries

El portaveu del PP al Congrés, Rafael Hernando, ha qualificat d’“humiliant” per als espanyols que han “sofert els insults i el menyspreu” dels independentistes la possibilitat d’acostar els polítics nacionalistes a presons catalanes.

En declaracions als periodistes al Congrés, Hernando ha afirmat que el trasllat dels presos demostra que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, “està obligat a pagar un preu” pels suports en la moció de censura.

Ha insistit en la necessitat que Sánchez comparegui a la Cambra Baixa sobre “quins són els seus pactes amb els independentistes”.

També ha acusat el president del govern espanyol de tenir pactes amb Bildu, en referència a l’acostament de presos d’ETA que ha qualificat de “menyspreable” i una “humiliació” per a les víctimes del terrorisme.

En la mateixa línia s’ha expressat el diputat del PP Carlos Floriano, assegurant que amb els moviments per traslladar als presos a Catalunya es dóna “la impressió” que Sánchez “està pagant un preu”.

D’una altra banda, el portaveu de Ciutadans al Congrés, Juan Carlos Girauta, ha assegurat que una vegada jutge del Tribunal Suprem conclogui la instrucció del cas “serà el ministeri de l’Interior el que hagi de prendre les seves decisions” i, segons la seva opinió, “les prendrà d’acord amb la llei”.

Girauta ha mostrat la seva sospita sobre la possibilitat que els presos polítics rebin privilegis atès que la Generalitat té les competències penitenciàries i ha afirmat no tenir “cap esperança” en la gestió de les institucions catalanes, ja que “pràcticament tot allò que es fa és irregular”.

Per contra, el portaveu d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, ha denunciat que l’empresonament dels presos independentistes suposa una violació dels seus drets i “un doble càstig” per als reclusos i els seus familiars.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona