Política

Josep Cristina

Alcalde de Mollet de Peralada

“Arriba gent jove al poble i això és molt bo”

“Volia un mandat curt, però necessitem quatre anys més per acabar projectes”

“El primer any, només vam pagar, pagar i pagar”

Només fa tres anys que és alcalde, però en fa anys que és a l’Ajuntament. De fet, des del 1999. Ha estat regidor de Festes, d’Obres i d’Hisenda, tot amb Claudi Puig, alcalde del 1983 al 2015.
Mollet és un dels tres pobles més envellits a les comarques gironines.
Els tres últims anys, això ha anat variat, perquè ha arribat gent jove amb mainada i això és molt bo. És molt important per a un poble petit que hi visqui gent jove. A la gent, després de la crisi, no li costa tant llogar cases. Ara som 180, però la meva il·lusió seria que passéssim dels 200. La crisi del 2011 ens va perjudicar molt perquè hi havia zones on es podia edificar i tot va quedar aturat perquè els promotors es van tirar enrere.
Va tocar molt les finances de l’Ajuntament la crisi?
Molt. Les subvencions van tardar a arribar, teníem obres per pagar i va ser un patiment que no ho sap ningú. El primer any i mig de mandat, no vam poder fer cap obra. Devíem tants diners que no podíem fer obres. Vam poder solucionar-ho i hem pogut fer moltes millores. Ara, a més, tenim un romanent que no ens esperàvem tenir. Penso que hem fet una gestió econòmica impressionant. Hem pogut pagar els crèdits. Les obres que hem pogut fer ara ja han estat fetes amb subvencions que arriben.
La vinya, el vi i l’enologia és molt important per a Mollet.
Tenim al municipi cellers punters, com ara Vinyeta i Roig Parals, i, a més a més, hi ha molta gent del poble que conrea les seves vinyes. És bàsic.
Quina importància té la Festa de la Verema per a Mollet?
Quan vaig arribar a la regidoria de Festes vaig pensar molt a crear alguna cosa per al poble, perquè tant la indústria de la restauració com la vinícola en sortissin afavorides. Veia que ens anàvem tancant i vaig crear, primer, la Fira del Bacallà. Tant bon punt vaig ser alcalde, vaig parlar amb els cellers i vam decidir fer una festa de la verema, que va anar molt bé. La primera va ser l’agost del 2016 i van descobrir que feia 25 anys que no es feia una festa com aquesta a Mollet. La Festa de la Verema ens resitua en el mapa comercial de vins i restaurants.
La Nit de la Música i plats combinats és una altra bona iniciativa?
També la vaig crear jo. És un bon esdeveniment. La Nit de la Música ens aporta molta gent. És molt festiva i ens va anar molt bé perquè ens va treure la festa als carrers i les places. Des que es va crear el centre cívic tot es feia allà i no en sortíem. Hem recuperat la festa. Ho fem rotatori. Els fem moure i ajudem a conèixer la nostra gastronomia i els nostres vins.
Després d’eixugar deute, van poder arrencar projectes?
Sí. El projecte més important és al dipòsit de l’aigua potable: hi hem fet una instal·lació perquè ens arribi l’aigua en alta de l’Albera, hem electrificat fins al dipòsit per l’abastiment de l’aigua, hem millorat la captació i, sobretot, hi hem posat un telecontrol i un dispensador automàtic de clor. A més, hem millorat el ferm de carrers. El nucli històric ja l’hem acabat. També hem adaptat l’enllumenat públic a la nova normativa. Hem enjardinat amb testos i flors les places i hem restaurat el mobiliari urbà. I tot en només dos anys, perquè en el primer només vam pagar, pagar i pagar. I amb barri de les Costes també hi hem pensat.
Sembla que té empenta per voler continuar.
Volia un mandat curt, però necessitem quatre anys més per acabar projectes. Ens presentarem per ser-hi quatre anys més i mirar si podem acabar el que tenim engegat i programat. Per exemple, hi ha un espai a tocar el cementiri que volem arranjar per poder-hi fer una zona de serveis. Volem arreglar també un parc infantil i una zona de pícnic a l’entrada del poble. En general, l’entrada del camí de Figueres l’hem d’arreglar per dos llocs, pel paratge de la Bomba i la cuneta que hem d’enjardinar perquè hi ha uns veïns que tenen molt mala sortida.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

guerra a gaza

L’ONU demana investigar crims en hospitals de Gaza on es van trobar fosses comunes

barcelona
política

Vergés (Junts) reivindica la llengua catalana a la Diada de Sant Jordi

sant feliu de guíxols
unió europea

L’Eurocambra avala les noves regles fiscals que han de reduir el dèficit i el deute

barcelona
política

El TC avala Puigdemont de candidat contra el recurs de Cs

barcelona
regne unit

Sunak anuncia un augment de la despesa en defensa

barcelona
guerra a europa

Hezbol·là ataca amb drons una caserna israeliana a 15 quilòmetres de la frontera

barcelona
Unió Europea

L’Eurocambra aprova el ‘dret a reparar’ per a estendre la vida útil de béns

barcelona
estat espanyol

L’AN reobre la causa de l’espionatge a Sánchez amb Pegasus

barcelona
política

Laia Estrada critica que ERC i Junts mirin més al PSC per arribar a acords

BARCELONA