Política

Arxiven la causa penal pel tall del coll d’Ares de la vaga general

El jutjat d’instrucció número 1 de Ripoll ha arxivat la causa contra els cinc càrrecs electes del Ripollès investigats per la seva participació en el tall al coll d’Ares durant la vaga general del 8-N. La jutgessa, seguint la petició del fiscal, ha descartat el delicte de desordres públics perquè no es van registrar “actes violents sobre persones o coses”. Es tanca d’aquesta manera la via penal contra les alcaldesses de Vallfogona i Pardines, Carme Freixa (ERC) i Núria Pérez (IdP); els regidors de Ripoll Roger Bosch (ERC) i Santi Llagostera (CUP) i la regidora de Campdevànol Mariona Baraldés (CUP). Tots cinc van ser citats a declarar el 26 d’abril però cap d’ells ho va fer. Els tres primers es van presentar davant la jutgessa però no van declarar i els altres dos es van quedar a fora per continuar fent “desobediència pacífica”.

Tot i així, la jutgessa ha decidit enviar el cas a la Subdelegació del Govern espanyol perquè iniciï un expedient sancionador, ja que considera que podrien haver infringit l’anomenada llei mordassa. Considera que el tall al coll d’Ares, que va durar unes catorze hores, va comportar una “alteració greu de la seguretat ciutadana”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia