Política

Rivera afirma que “el nacionalisme és insaciable” i que “amb més privilegis i recursos encara serà pitjor”

El president de Cs avisa Sánchez que no pot “normalitzar” ni “apaivagar” la situació a Catalunya i li reclama prendre “el camí correcte”

El president de Ciutadans, Albert Rivera, ha assegurat aquest dissabte que el nacionalisme català és “insaciable” i que “amb més privilegis, eines i recursos encara serà pitjor”. En un discurs a Palma en el marc de la plataforma ‘España ciudadana’, Rivera ha advertit el president espanyol, Pedro Sánchez, que no pot “normalitzar” el que passa a Catalunya i s’ha mostrat contrari a una estratègia per intentar “apaivagar” la situació.

“Algú es pensa que Junqueras, Torra o Puigdemont es conformaran amb un copet a l’esquena i mitja competència? Volen liquidar el país”, ha dit Rivera. Segons ell, no es pot governar Espanya “com un intercanvi de cromos amb els nacionalistes”.

En el seu discurs, el dia abans que el president espanyol Pedro Sánchez rebi el president Quim Torra a la Moncloa, Rivera ha reclamat al líder del PSOE que no prengui “el camí fàcil” sinó “el correcte”.

Segons Rivera, no es pot tirar endavant “de manera ingènua” la idea d’una “nació de nacions”. “La majoria de països pròspers del món són una nació, no 50 o 24”, ha dit Rivera, remarcant que cal “combatre” el nacionalisme i no “seguir fent el mateix” que en els últims 40 anys.

Rivera ha dit que s’han de “prendre mesures” en l’educació, la sanitat i els mitjans de comunicació públics perquè “no es pot deixar que el nacionalisme copi l’espai públic”. “A l’Espanya que jo vull, l’últim poblet de Girona és tan espanyol com el Passeig de la Castellana”, ha remarcat el líder de Cs, que ha carregat també contra les crítiques al rei Felip VI.

“No pot ser que hi hagi llocs d’Espanya que el cap de l’Estat no pugui trepitjar, però quin país és aquest?”, s’ha queixat Rivera, que ha dit també que les llengües “mai poden ser una barrera” per exercir els drets laborals.

“A l’Espanya en què crec ningú demana perdó per ser espanyol o per escollir la llengua comuna”, ha defensat. Segons Rivera, “costarà temps” però Espanya ha arribat a un “punt d’inflexió” on “cal entendre que ja no val “apaivagar” els moviments nacionalistes sinó “combatre’ls a nivell intel·lectual, polític i social”.

L’exprimer ministre francès, Manuel Valls, també ha participat a l’acte de Palma, on ha assegurat que la llengua “no pot servir per dividir” ni per impulsar una política “racista, supremacista, de societat petita”. Segons Valls, “els que volen trencar Espanya són els mateixos que volen trencar Europa”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Un centenar d’universitaris de la USC, detinguts en protestes propalestines

barcelona
POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona