Política

Reaccions dels partits amb representació al Parlament de Catalunya

Els diferents partits polítics amb representació al Parlament de Catalunya hgan reaccionat a la reunió entre Sánbchez i Torra.

PDeCAT

El PDeCAT veu la reunió Torra-Sánchez “satisfactòria” però avisa que “no dóna resposta a la situació catalana”. La portaveu del PDeCAT, Maria Senserrich qualifica de “primer pas” la reactivació de les comissions bilaterals, la retirada de recursos al TC i la proposta d’una nova reunió, però ha subratllat que “no dóna resposta a la situació política catalana”.

ERC

El president del grup parlamentari d’ERC, Sergi Sabrià, ha lamentat aquest dilluns a la tarda que la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el de la Generalitat, Quim Torra, no hagi anat més enllà en clau de dret a l’autodeterminació. “És obvi que n’esperàvem més però això no vol dir que ens aixequem de la taula”, ha assegurat.

CUP

El diputat de la CUP Vidal Aragonés ha considerat avui que la reunió a la Moncloa entre Pedro Sánchez i Quim Torra ha estat el primer intent de “tancar per dalt” el procés independentista, una situació que s’ha assemblat al “camí que es va iniciar el 1978”, és a dir, a la Transició a la democràcia.

PSC-Units

El primer secretari del PSC, Miquel Iceta, s’ha mostrat molt satisfet de la reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, i el president de la Generalitat, Quim Torra, a la Moncloa. “El més rellevant de la trobada d’avui és constatar que mantenir la independència com a objectiu de fons no impedeix poder dialogar i acordar”, ha volgut ressaltar Iceta. “Fa massa temps que no s’estava produint un diàleg normalitzat i sincer entre institucions catalanes i espanyoles. Ara cal que impulsem aquest diàleg fent lliure el camí de les comissions bilaterals i mixtes per la resolució de problemes concrets”, ha continuat el primer secretari del PSC, que aposta per reunir les comissions “com més aviat millor”. Iceta ha aprofitat per llençar un dard contra “els professionals de la crispació” –en referència a Cs i la CUP– que havien criticat la trobada Sánchez-Torra abans de produir-se i “només busquen el conflicte i dificultar l’entesa”.

Els Comuns

El president de CatECP, Xavier Domènech, ha reclamat al president de la Generalitat, Quim Torra, que abans de celebrar una segona reunió amb el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, s’organitzi una trobada amb tots els grups parlamentaris per definir les grans prioritats del país. Domènech ha demanat així que es faci efectiva la moció que el Parlament va aprovar en el darrer ple que insta el Govern a constituir un espai de diàleg per facilitar acords i obrir una nova etapa amb el govern espanyol.

Ciutadans

La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, ha criticat que el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha confós “Catalunya amb el separatisme” a la reunió que ha mantingut aquest dilluns amb el president de la Generalitat, Quim Torra, a Madrid. Segons Arrimadas, la trobada “legitima” el full de ruta independentista i “tapa totes les il·legalitats que s’estan produint” a Catalunya. “Perquè ha de deixar el senyor Torra de fer il·legalitats si després té premi?”, s’ha preguntat Arrimadas.

PP

El president del PP, Xavier García Albiol, ha assegurat aquest dilluns que la reunió tan sols ha servit per “pagar les factures” de la investidura a l’independentisme. En aquest sentit ha acusat el president del govern espanyol de “deixar orfes” els catalans no independentistes que “pateixen de manera injustificada el comportament irresponsable” dels governs de Puigdemont i Torra. Per aquest motiu ha demanat al president espanyol que comparegui al Senat per donar explicacions per no haver sabut frenar “que un president autonòmic li digui la cara que el seu objectiu és la ruptura d’Espanya”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

alemanya

Detenen dos presumptes espies russos

barcelona

Junts presenta els candidats del Ripollès

ripoll
guerra a gaza

Qatar diu que està revaluant el seu paper com a mediador

barcelona
política

Illa rebutja ser investit amb els vots de Vox

barcelona
croàcia

Els conservadors tornen a guanyar les eleccions, però ho tindran difícil per governar

barcelona
societat

Manifest en suport de Puigdemont amb 250 personalitats

barcelona
Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona