Política

El president del Suprem, Carlos Lesmes, demana als ministres d’Exteriors, Josep Borrell, i Justícia, Dolores Delgado, que defensin Llarena de la justícia belga

Els envia una carta on reclama que assegurin “la integritat de l’acció de l’Estat” davant la demanda presentada pels exiliats

El president del Tribunal Suprem i del Consell General del Poder Judicial (CPGJ), Carlos Lesmes, ha enviat una carta al ministre d’Exteriors, Josep Borrell, i a la ministra de Justícia, Dolores Delgado, on els demana que defensin a Bèlgica el jutge del Tribunal Surem Pablo Llarena, que ha estat citat el 4 de setembre per un jutge belga fruit de la demanda civil que Carles Puigdemont, Toni Comín, Meritxell Serret, Lluís Puig i Clara Ponsatí li van interposar per vulneració dels seus drets com a diputats.

A la seva carta, Lesmes considera “absolutament necessari i imprescindible” que duguin a terme “les actuacions corresponents per assegurar la integritat de l’acció de l’Estat”, i “procedeixin davant la jurisdicció i les institucions del regne de Bèlgica”, perquè a hores d’ara “les decisions que puguin arribar a adoptar els tribunals belgues són una incògnita”. En concret, els demana que instin el govern belga a “comparèixer davant el tribunal” que porta la causa contra Llarena “en defensa de la immunitat de la jurisdicció d’Espanya i del jutge del Tribunal Suprem demandat”.

El president del TSJC els recorda als ministres que el jutge degà de Madrid, Antonio Viejo, va decidir no cursar “per improcedent” la petició de la justícia de Bèlgica perquè comuniqui al magistrat instructor del Tribunal Suprem Pablo Llarena la seva citació pel 4 de setembre davant d’un tribunal d’aquest país per prestar declaració.

A més, Lesmes argumenta que el Gabinet Tècnic del Tribunal Suprem ha fet un primer anàlisi jurídic que conclou que la demanda civil interposada pels exiliats “s’emmarca en una actuació dirigida a defraudar les garanties d’independència del magistrat del Tribunal Suprem encarregat de la causa”.

Per això els demana que “més enllà de la necessitat d’actuar per dispensar la deguda protecció dels servidors públics” tinguin en compte que la demanda “posa en qüestió les institucions de l’Estat espanyol i la pròpia correcció de l’Estat”.

Segons que han explicat fonts del ministeri d’Afers Estrangers a Europa Press, el ministre Josep Borrell, hauria accedit a la petició del Tribunal Suprem. Segons aquestes fonts, Borrell hauria donat instruccions a l’ambaixadora d’Espanya a Bèlgica, Cecilia Yuste, perquè demani al govern belga que comparegui en la causa oberta en aquest país contra el jutge Pablo Llarena i defensi la immunitat de jurisdicció d’Espanya i del magistrat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

La candidatura encapçalada per Albiach es dirà Comuns Sumar

barcelona
guerra a gaza

Desenes de morts per un bombardeig israelià a Síria

barcelona
societat

L’Audiencia Nacional cita les defenses de l’Operació Judes per dilluns de Pasqua

barcelona
guerra a europa

Rússia ataca amb drons i míssils la infraestructura energètica ucraïnesa

barcelona
guerra a europa

Un avió de combat rus s’estavella prop de Sebastòpol, a Crimea

barcelona
POLÍTICA

Jaume Veray serà el candidat del PP per Girona

GIRONA
sud-àfrica

La comissió electoral exclou l’expresident Zuma de la cursa electoral

barcelona
portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona