Política

Rivera alerta del risc que “l’euroordre beneficiï els que van fugir” però considera “bona” l’extradició de Puigdemont

El president de Cs creu que la decisió d’Alemanya provocarà que l’expresident “hagi de donar la cara davant la justícia”

El president de Cs, Albert Rivera, ha considerat “una bona notícia” la decisió del tribunal alemany d’extradir l’expresident Carles Puigdemont a Espanya per malversació però no per sedició ni rebel·lió. “Haurà de venir a donar la cara davant la justícia espanyola, i això és bo perquè vol dir que hi ha presumptes delictes i encara que va fugir haurà de pagar pel que va fer”, ha dit.

Malgrat això, ha lamentat que s’hagi establert “una doble vara de mesurar” respecte dels processats que estan a Catalunya. “Els que van donar la cara seran jutjats amb tots els delictes del codi penal i els que van fugir poden tenir un benefici davant la justícia. És un missatge pervers per a l’euroordre i el que haurem de reflexionar és si amb l’euroordre beneficiem als que fugen i es perjudica als que es queden”, ha comentat des de Madrid.

Pel que fa al fet que Alemanya només accepti l’extradició per malversació, Rivera no ha volgut valorar que no es vegi indicis de delictes com la rebel·lió o la sedició, i s’ha volgut centrar en parlar de la malversació i de la seva guerra amb l’anterior govern espanyol sobre si hi havia o no sospites sobre això.

“Alguns ja vam dir que s’estaven gastant els diners per donar un cop d’estat a Espanya, i per això haurà de donar la cara Puigdemont. Això també demostra que el govern anterior no va vigilar suficientment els diners de la Generalitat”, ha retret Rivera, tot enviant “un missatge clar” a Pedro Sánchez, nou president espanyol, avisant-lo que “s’ha de controlar Torra i supervisar-ho tot perquè pot haver malversació de nou”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona