Política

La premsa internacional creu que la decisió d’Alemanya crea un problema a la justícia espanyola

Els principals mitjans de comunicació escrits d’Europa i els Estats Units consideren que la justícia espanyola ha rebut una forta patacada a les seves tesis d’acusació contra l’independentisme català

La decisió del tribunal de Slesvig-Holstein de no extradir el president Puigdemont per rebel·lió sinó exclusivament per malversació ha estat ràpidament recollida per la premsa internacional. En tots els casos, es coincideix a destacar que la justícia espanyola ha rebut un revés a la seva teoria de la rebel·lió.

Un dels més contundents ha estat el setmanari alemany Der Spiegel que considera que la resolució suposa un gran problema per al jutge Llarena perquè es podria veure obligat a un procés en què els consellers siguin jutjats per uns càrrecs molt més greus que el president Puigdemont en funció del que ha resolt el tribunal alemany a l’euroordre. Der Spiegel també recorda que fa uns mesos la justícia belga ja va prendre una decisió semblant respecte de l’euroordre presentada en aquell país.

El també diari alemany, Frankfurter Allgemeine, destaca que hi ha satisfacció entre els independentistes, mentre que a Madrid s’ha rebut la resolució amb ràbia. El Frankfurter Allgemeine també creu que la justícia espanyola queda ara en una situació difícil.

Per la seva banda, el Süddeutsche Zeitung recorda que només l’acusació de malversació de fons públics pot ser utilitzada com a base per a l’extradició. El delicte de rebel·lió tal com el planteja Espanya no existeix a Alemanya.

El diari francès Le Monde també parla de revés per a la justícia espanyola i recorda que el tribunal ja havia anunciat el mes d’abril que l’extradició només es podria fer pel delicte de malversació.

El Washington Post, en canvi, fa una lectura més neutra. El diari nord-americà diu en el titular que Puigdemont podrà ser extradit, però també explica que el tribunal ha rebutjat el delicte de rebel·lió. El diari també explica que en cas d’aprovar-se l’extradició –encara hi ha la possibilitat d’interposar un recurs en una instància superior– el president català només podria ser jutjat a Espanya per un delicte de malversació de fons públics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

POLíTICA

L’extrema dreta rebenta un debat electoral a Barcelona

barcelona
guerra a gaza

El Gabinet de Guerra israelià es reuneix a Tel-Aviv per a tractar la invasió de Rafah

barcelona
guerra a europa

Biden va enviar a Ucraïna en secret míssils ATACMS, revela la Casa Blanca

barcelona
unió europea

L’Eurocambra tanca una legislatura marcada per la covid i Ucraïna

barcelona
ADMINISTRACIONS

Pineda aprova millorar la participació ciutadana als plens

PINEDA DE MAR
política

Salvador Illa guanyaria les eleccions i l’independentisme perdria la majoria al Parlament

barcelona
estat francès

Macron entra en campanya amb un crit d’alarma: “Europa pot morir”

barcelona
Estat espanyol

L’entorn i els socis de Sánchez l’animen a continuar

Barcelona
escòcia

L’SNP trenca la coalició de govern amb els Verds

barcelona