Política

Acte a Porqueres per rebutjar el feixisme

L’havien convocat tretze entitats del Pla de l’Estany i va reunir unes 50 persones

“Demanem a tota la ciutadania del Pla de l’Estany, independentistes o no, que ens activem per plantar cara al perill del feixisme”, es diu en el manifest que es va llegir ahir al vespre, en una concentració a la plaça Major de Porqueres per rebutjar el feixisme, a la qual van acudir unes cinquanta persones. La iniciativa havia sorgit de tretze partits i entitats de la comarca (des del CDR i l’ANC fins al PDeCAT passant per ERC, la CUP o ICV) arran que el 30 de juny una parella va ser agredida en un bar de Porqueres després que s’acomiadessin amb un “Visca la República!”.

Per als signants del text, “aquest tipus de situacions necessiten una resposta col·lectiva urgent”. El fet que el poble català sigui un poble de pau –es diu en el document– “no ha de voler dir que restem immòbils davant les agressions feixistes”. “El feixisme avança si no se’l combat”, conclou el manifest. La persona que el va llegir va alertar també que l’Estat estava “blanquejant” el feixisme.

La cohesió social

Els Mossos d’Esquadra no creuen que el cas es pugui qualificar d’agressió feixista. Atenent a aquesta interpretació, l’alcalde, Francesc Castañer (IdP-ERC), va intervenir per mostrar-se d’acord amb el contingut del manifest, però matisant que es podia haver tractat d’una agressió sense connotacions polítiques. En qualsevol cas, Castañer va demanar que no es parli de fractura social, i va destacar que a Porqueres conviuen amb normalitat gent independentista i gent que no ho és.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia