Política

ERC rebutja participar en el projecte de Torra i Puigdemont

Esquerra emmarca la proposta de Crida Nacional en “el centre-dreta republicà” i no se sent cridada a participar-hi

Vilalta desitja “sort” a la nova formació “que intenta reconstruir l’espai del PDeCAT, CDC i JxCat” i aposta per “sumar” en “la unitat d’acció”

ERC rebutja poder participar del projecte polític que el president de la Generalitat, Quim Torra, i l’expresident Carles Puigdemont presentaran aquest dilluns al vespre i que pretén aglutinar el “republicanisme” polític independentista. Així ho ha explicat la portaveu d’Esquerra, Marta Vilalta, que ha emmarcat la nova formació en el “centre-dreta republicà” i per tant ha considerat que no se senten cridats a participar-hi directament. “El país i l’independentisme necessiten d’un centre dreta fort i potent, cadascú ha de créixer en el seu espai per a després poder sumar tots per ser més forts. Això ens farà guanyar la República”, ha dit, apostant així per “sumar en la unitat d’acció” però des de partits diferents. “Si l’objectiu del nou projecte que recomposa l’espai de JxCat, PDeCAT i CDC és la República, segur que ens seguirem entenent”, ha sentenciat.

D’altra banda, preguntada per com s’hauria d’aplicar la interlocutòria del jutge del Suprem Pablo Llarena que suspèn sis diputats independentistes, Vilalta s’ha sumat a les paraules del president del Parlament, Roger Torrent, que en una entrevista a l’ACN, apostava per una fórmula –encara per concretar- que “no alteri les majories parlamentàries i no faci renunciar a l’acta a cap diputat”. “Un jutge no pot alterar ni manipular el resultat electoral, seria una barbaritat”, ha dit la portaveu.

Tot i no voler concretar més quina seria la seva opció fins que hi hagi l’informe dels lletrats de la cambra que va encarregar Torrent, Vilalta ha donat a entendre que per al proper ple, els diputats implicats seguiran votant de la mateixa manera que fins ara. “Estem a l’espera d’informe que pugui oferir una alternativa, però si volem defensar les majories parlamentàries i els drets dels diputats, és perquè han de poder exercir el vot”, ha dit.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Andrei Makaritxev
Investigador associat del CIDOB i professor de la Universitat de Tartu

“Putin vol que la guerra formi part de la vida quotidiana”

barcelonA
Kristian Herbolzheimer
Director de l’Institut Català Internacional per la Pau (ICIP)

“No hi ha cap país al món que pugui donar lliçons a un altre”

barcelona

Brasil, el gegant que reclama atenció

Buenos Aires

El sud global ja és aquí

Girona
Joan Timonet
Cap de l’oposició a Sant Joan les Fonts (Sant Joan Plural)

“Fem nosa a l’equip de govern, ens sentim menystinguts”

Sant Joan les Fonts
guerra a gaza

La UE acorda sancionar a Hamàs i a colons israelians extremistes

barcelona
guerra a europa

Els 27 aproven 5.000 milions d’euros per enviar armes a Ucraïna

barcelona
política

Poble Lliure demana la dimissió de la direcció de l’ANC

barcelona
guerra a gaza

Biden i Netanyahu parlen per primer cop en més d’un mes

barcelona