Política

La defensa de Jordi Borràs alerta de l’intent d’equiparar l’agressió patida amb una baralla

Els representants legals del fotoperiodista neguen la versió del policia i afirmen que l’atac ha estat motivat per la seva “tasca periodística”

Fan una crida per localitzar testimonis de l’incident i persones que en tinguin proves gràfiques

Els advocats del fotoperiodista Jordi Borràs, que dilluns al vespre va ser agredit per un agent de la Policía Nacional espanyola al centre de Barcelona, ha alertat que la denúncia interposada per l’home que el va colpejar és un intent “d’equiparar” l’atac amb una baralla.

L’atacant de Borràs, que és un agent de la Policía Nacional espanyola destinat a Barcelona, on exerceix tasques burocràtiques, ha denunciat el fotoperiodista per, suposadament, haver-lo insultat i ha aportat un informe de lesions per contusions. Segons la seva versió, Borràs primer el va insultar i després el va intentar agredir. Seria aleshores quan l’agent s’hauria identificat, segons el seu relat.

La defensa de Borràs ha difós un comunicat on explica que el fotògraf “tornava de cobrir un acte a nivell professional quan va ser reconegut i increpat al carrer Capellans de Barcelona, al crit de Viva España”. La nota subratlla que Borràs va ignorar l’home però aquest va “persistir” en la seva actitud i li va tornar a cridar “Viva España” i “Viva Franco”.

Va ser aleshores quan l’agressor “va començar a colpejar-lo amb els punys repetidament al cap i a la cara”, fet que li va causar lesions de diversa entitat. L’escrit detalla que en ser atacat, Borràs “va requerir a crits la presència policial” i l’agressor va respondre-li que “ell era policia”.

La defensa considera que l’agressió ha estat motivada “indiscutiblement” per la tasca periodística que desenvolupa la víctima, molt lligada a “la investigació de grups d’ultradreta” i també amb el seu compromís “a favor de la no discriminació i la democràcia”.

Per tot plegat, demanen a totes aquelles persones que fossin testimonis de l’incident o que en tinguin proves gràfiques que es posin en contacte amb l’equip jurídic que representa el fotògraf.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

estats units

Impliquen Trump en els esforços per a no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona

ERC diu que és l’única que treballa per la llibertat de Catalunya i la millora de la gent

girona

Vergés: “Amb el lideratge de Puigdemont recuperarem el bon govern”

girona
estats units

Més universitaris detinguts a Los Angeles en protestes propalestines

barcelona