Política

Cuixart demana la llibertat a canvi de compareixences periòdiques al jutjat i una fiança

La defensa del president d’Òmnium nega el delicte de rebel·lió i recorda que el ponent del delicte i catedràtics també l’han negat

L’advocada del president d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart, Marina Roig, ha presentat davant del Tribunal Suprem el recurs per demanar la seva llibertat, al·legant que no hi ha risc de fugida, ni de reiteració delictiva, i nega la versió dels fets de les acusacions així com l’existència del delicte de rebel·lió que s’imputa a Cuixart.

Per tot plegat es demana la llibertat provisional del president d’Òmnium, empresonat sense judici des del 16 d’octubre, ja sigui sota la fórmula de compareixences davant el jutjat encara que siguin diàries o una fiança.

La defensa nega la versió de les acusacions sobre els fets del 20 de setembre i l’1 d’octubre, ja que, segons l’escrit, Jordi Cuixart va actuar sempre de manera pacífica exercint els drets fonamentals de reunió, manifestació, llibertat d’expressió, llibertat ideològica i participació política com a president d’una entitat de la societat civil amb 57 anys d’història i que sempre s’ha caracteritzat per convocar i organitzar manifestacions pacífiques.

La defensa tampoc admet l’existència del delicte de rebel·lió, l’únic pel qual està processat Cuixart. Per reforçar aquesta argumentació, l’escrit es remet al manifest que fa mesos van difondre més d’un centenar de catedràtics i professors de dret penal espanyols negant que els fets ocorreguts a Catalunya puguin ser qualificats de delicte de rebel·lió, així com als articles del ponent de la reforma del Codi Penal, Diego López Garrido, on rebutja l’encaix d’aquests fets amb el delicte de rebel·lió.

A més, el recurs de la defensa recorda que les resolucions del tribunal alemany d’Schleswig-Holstein també descarten els delictes de rebel·lió i desordres públics.

L’advocada Marina Roig assegura que no hi ha risc de reiteració delictiva per part del president d’Òmnium i insisteix que no es pot criminalitzar una mobilització ciutadana pacífica. Tampoc hi ha risc de fugida donat l’arrelament personal, familiar i laboral de Jordi Cuixart, així com la renovació en el càrrec com a president de l’entitat.

Roig recorda que Jordi Cuixart sempre ha comparegut davant el jutge quan així se li ha requerit i ha mostrat la seva voluntat d’estar a disposició dels tribunals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona