Política

Torrent suspèn el Ple del Parlament pel desacord en l’aplicació de la suspensió de diputats

Els membres de JxCat voten diferent a la Mesa la proposta del president de substituir els sis electes, provocant així un empat que ha forçat el bloqueig de la situació i la cancel·lació de la sessió

El president del Parlament, Roger Torrent, ha proposat a la Mesa del Parlament la suspensió del ple de la cambra que s’havia de celebrar aquest dimecres i dijous. En breu, la Junta de Portaveus s’haurà de reunir per aprovar definitivament la cancel·lació, però Torrent ja ha pres la determinació. La mesura ve provocada pel desacord en l’aplicació de la suspensió de sis diputats, fruit de la interlocutòria dictada pel jutge del Tribunal Suprem Pablo Llarena per als processats per l’1-O. I és que Torrent ha portat a la Mesa la seva proposta per acollir-se a la ‘via Llarena’ i que els sis diputats fossin “substituïts per membres que designessin els seus grups parlamentaris”. Però JxCat pretenia que aquesta mesura s’apliqués a tots excepte al seu líder, Carles Puigdemont, assegurant que la seva situació podia ser diferent fruit de la decisió del tribunal alemany de no extraditar-lo per rebel·lió. ERC i Torrent, però, han mantingut la seva proposta al·legant que la situació de l’expresident processalment segueix sent la mateixa que la de la resta d’implicats. A l’hora de la votació a la Mesa, però, s’ha acabat produint un empat, amb els vots a favor de la proposta d’ERC i PSC, els vots en contra de Cs, i el vot partit de JxCat, amb un vot en contra i una abstenció. Bloquejada així la situació, l’empat no s’ha pogut desfer. Segons JxCat, la seva divisió estava acordada i ha servit per “visibilitzar” la seva posició i forçar la suspensió del ple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

portugal

Luís Montenegro anuncia la composició del nou govern

barcelona
terrorisme

Estat Islàmic crida a fer atacs a Europa i els EUA per Gaza

barcelona

Sílvia Paneque tornarà a ser la cap de llista del PSC

GIRONA
argentina

Els insults de Milei a Petro provoquen una crisi diplomàtica amb Colòmbia

barcelona
Política

Mor Conxita Tarruella, històrica d’Unió

guerra a gaza

El TIJ ordena a Israel garantir l’entrada d’ajuda humanitària a Gaza

barcelona
Política

Mor Joe Lieberman, l’exsenador estatunidenc que volia acabar amb la violència dels videojocs

guerra a gaza

Els EUA critiquen la relatora de l’ONU per als territoris palestins ocupats

barcelona
guerra a europa

Rússia llança 28 drons i míssils contra Ucraïna en un atac dirigit sobretot al sud

barcelona