Política

Trump diu que Rússia no interfereix en els EUA

El president surt al pas de les crítiques per l’actuació en la cimera de Hèlsinki

El president dels EUA, Donald Trump, va dir ahir que no creu que Rússia continuï interferint en el sistema polític nord-americà, en contra de la posició del director de les agències d’informació dels EUA, Dan Coats. En declaracions d’ahir a la tarda davant els periodistes durant una reunió del seu gabinet, Trump va assegurar també que “cap president” nord-americà ha estat mai “tan dur” com ell amb Rússia i que el seu homòleg rus, Vladímir Putin, “ho sap millor que ningú”. Aquestes declaracions de l’inquilí de la Casa Blanca arriben després del desconcert de la cimera de Hèlsinki amb Putin, en què el va defensar per damunt dels serveis d’informació nord-americans, tot i que dimarts al vespre va rectificar.

Preguntat ahir per si pensa que Rússia continua intentant interferir en el sistema polític nord-americà, Trump va respondre que no. Aquesta negativa, però, suposa una nova contradicció sobre la posició dels serveis secrets, ja que dilluns Coats va dir en un comunicat que, a més d’haver interferit en les eleccions presidencials del 2016, Rússia manté “esforços actius i generalitzats per foradar la democràcia nord-americana”.

La Casa Blanca i molts membres del Congrés estan preocupats per la possible ingerència russa en les legislatives del novembre vinent, però la posició de Trump sembla voler treure importància a aquesta possibilitat.

El mandatari va assegurar que li va “molt bé” amb la política de pressió sobre Rússia i va esmenar les “sancions” imposades a Moscou. Quan dimarts Trump va mirar de fer marxa enrere sobre la polèmica de Hèlsinki va dir que es va “expressar malament”. Volia dir “que no veia motiu perquè Rússia no estigués al darrere de la interferència en els comicis del 2016. Tot i aquest lleuger canvi de posició, el president no ha frenat del tot les crítiques, ja que va deixar la porta oberta que “altres” actors haguessin interferit en les eleccions en què va obtenir la presidència. Trump va insistir ahir que la gira europea també va ser interessant per les parades a Brussel·les i el Regne Unit i que “es van fer avanços increïbles” per aconseguir “més pau i prosperitat” per als EUA i els seus aliats.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Iñaki Soto
Director del diari Gara

“El model del PNB està esgotat, necessita un relleu”

Barcelona
política

Collboni no obté suport per al PAM i no es tramitarà

barcelona
Guerra a Europa

Els líders de la UE destaquen la urgència de dotar Kíiv de sistemes antiaeris

Barcelona
estats units

Els EUA restableixen les sancions contra el petroli i el gas de Veneçuela

barcelona
Orient Mitjà

La UE demana contenció a Israel per evitar una escalada bèl·lica a tota la regió

Barcelona
orient mitjà

Un atac amb drons reivindicat per Hezbol·là deixa divuit ferits al nord d’Israel

barcelona
POLÍTICA

La CUP vol impulsar la transició energètica a la demarcació

GIRONA
Orient Mitjà

Netanyahu diu que Israel prendrà les seves pròpies decisions sobre l’Iran

Barcelona
birmània

La junta militar trasllada Suu Kyi a un lloc d’arrest fora de presó

barcelona