Política

Aragonès comunica “formalment” per carta a la ministra Montero la seva absència a la reunió del CPFF

El vicepresident del govern urgeix Montero que la comissió bilateral d’Afers Econòmics se celebri “el més aviat possible”

És el primer cop que la Generalitat no assisteix al Consell de Política Fiscal i Financera

El vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda, Pere Aragonès, ha comunicat aquest mateix dijous al matí “formalment” per carta a la ministra d’Hisenda, María Jesús Montero, que “no assistirà” a la reunió del ple del Consell de Política Fiscal i Financera que se celebra aquest migdia a Madrid, tal com assegura ja li va notificar “en la trobada del 12 de juliol”. La missiva vol exposar els motius “que justifiquen” l’absència de la Generalitat a la convocatòria d’aquest 19 de juliol, la primera absència del govern en la reunió d’aquest organisme.

Aragonès critica el mecanisme fixat en la presa de decisions del consell, que considera “frustrant” perquè acaba sent una reunió de pur “tràmit on es notifiquen i oficialitzen les posicions de l’administració general de l’Estat” amb una possibilitat “remota” de poder-les modificar i sense que les autonomies tinguin dret a vot.

A més, El vicepresident del govern considera que no té gaire sentit l’assistència de la Generalitat al Consell de Política Fiscal i Financera un cop ja s’han iniciat els tràmit per convocar les comissions bilaterals, entre les quals la d’Afers Econòmics i Fiscals, que no es reuneix des del 2010. “En el context polític actual, i tenint en compte l’especificitat tècnica dels temes que tenen relació al finançament de Catalunya, un fòrum bilateral com la comissió resultat més adequat que les reunions del Consell de Política Fiscal i Financera”, assegura.

Aragonès acaba la comunicació esperant que la comissió mixta d’Afers Econòmics i Fiscals “es pugui celebrar el més aviat possible”.

El passat 12 de juliol, Aragonès i Montero es van reunir a Madrid en una trobada en què el conseller d’Economia va posar sobre la taula deutes pendents de l’Estat amb la Generalitat que ascendeixen a més de 6.000 milions d’euros. 750 corresponen a la liquidació de la disposició addicional tercera de l’Estatut pactada per al 2008 que fa referència a la inversió en infraestructures, gairebé 3.000 milions més en inversions en infraestructures, una partida de 668 milions per a Mossos d’Esquadra i uns 1.500 per l’aplicació de la llei de dependència. Totes aquestes qüestions s’abordaran a la comissió mixta d’afers econòmics i fiscals Estat-Generalitat.

El conseller d’Economia també va plantejar a la ministra una revisió a l’alça dels objectius de dèficit per a Catalunya al 2019 “imprescindible perquè es puguin fer uns bons pressupostos”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

política

Una campanya per posar a prova el futur del procés

barcelona
Oriol Lozano
Alcalde de Palau-solità i Plegamans (ERC)

“Treballem per seguir transformant el municipi”

Palau-solità i Plegamans
eleccions 12-m

La campanya electoral comença oficialment amb moltes cares noves

girona
estats units

Impliquen Trump en els esforços per no veure’s perjudicat en les eleccions

barcelona

El ple aprova el reglament del Consell de la Gent Gran

cassà de la selva

Paneque i Puga obren la campanya fent una defensa de la democràcia

l’escala
política

Arrenca la cursa per guanyar i, sobretot, sumar una majoria

barcelona
política

Illa se solidaritza amb Sánchez i fa una crida a la “resistència col·lectiva”

sabadell
haití

Dimiteix el primer ministre i es constitueix el Consell de Transició

barcelona